TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför lämnade Henrik Lindström Farmen – avslöjar sanningen

03 mar, 2021 
AvOla Lagerström
Anna Brolin och Henrik Lindström.
Henrik Lindström försvann plötsligt från Farmen. Vad hände egentligen?
✔︎ Avslöjar sanningen bakom avhoppet – fästmöns ord.
✔︎ Kritiken mot TV4: ”Klipptes”.
✔︎ Okända dramat på Farmen: ”Jag blev brännskadad”.
Annons
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i FarmenBrand logo
Intervju: Hans Wincent om årets deltagare i Farmen

Henrik Lindström, 44, var av många tittare favorit att vinna Farmen. Men efter att ha hamnat på Torpet försvann han plötsligt från programmet. Nu bryter han tystnaden för Hänt.

✔︎ Det här är Henrik Lindström

Ålder: 44.
Stjärntecken: Vattuman.
Bor: Vedum i Västergötland.
Jobbar som: Snickare.
Civilstatus: Sambo.
God egenskap: Lojal.
Dålig egenskap: Slarvig. Jag tycker inte det men Sofia, min sambo, tycker det. Hon får springa och plocka kalsonger och annat efter mig. Jag har nog dålig ordning på mina grejer.
Framtidsplaner: Ser fram emot den kommande jaktsäsongen!

Vad var det bästa med att vara med i Farmen?

– Kamraterna jag fann där. Framför allt Daniel Tholén. Vi kom väldigt bra överens och blev vänner för lång tid framöver. Vi kommer nog alltid hålla kontakten. Daniel och jag är väldigt olika. Han är väldigt noga, han kan sin sak. Jag är mer ”den som kör på”. Jag fick fart på sakerna och han fick det till att bli bra.

Vem tyckte du sämst om på Farmen?

– Jag hade svårt att komma överens med Mary. Hon tog mycket plats, hon ville alltid vara i centrum. Vi hade vi helt olika bakgrunder. Det funkade inte, helt enkelt.

Annons

Knöt du näven i fickan och tänkte onda tankar om Mary?

– Jag vet inte, jag drog mig väl mest undan för att slippa ifrån henne. Inte värre än så. Vi hade väl inga duster där vi stod och skrek på varandra.

Vad var det sämsta med Farmen?

– Att det var filmkameror med hela tiden. Den biten var rätt påfrestande, faktiskt. Den begränsade friheten tog också på krafterna. Man kunde inte göra som man ville. Ville man gå och bada, till exempel, så var det något annat som skulle ske. Man hade inte möjlighet att dricka en öl eller äta en räksmörgås när man ville.

Henrik om sambon Sofia

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Både och… Alla deltagare klipptes ju åt sina ytterligheter. Jag framställdes som tvär och trubbig och butter. Man såg till att ta med tillfällena när jag var just butter. Så där butter är jag inte i verkligheten.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Röken brann upp.

Annons

Röken?

– Ja, den man rökte kött med. Själva trälådan, alltså. Den blev överhettad och började brinna. Jag var först på plats och fick rycka loss fåret som hängde i olika ståltrådar. När det hände fick jag brännskador på mina händer, men vad gör man inte för ett vidbränt får? Inget ska förfaras, så vi satte i oss köttet trots att det var kraftigt rökskadat.

Det har funnits många romanser i Farmen under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inget vad jag vet.

Och du har ditt på det torra?

– Ja, jag har hängt ihop med min sambo Sofia sedan 1993.

Efter en tid i Farmen hamnade du på Torpet. Då valde du att hoppa av produktionen – och åka hem. Varför?

– Oddsen att komma tillbaka till Farmen var för små, helt enkelt. Redan från början hade jag sagt till mig själv att ”hamnar jag på Torpet så åker jag hem”. Det hade jag sagt. När jag förlorade kampen så övertalade produktionen mig att stanna kvar några dagar. Jag var väl tre nätter på Torpet. Sedan kände jag att det fick räcka. Det var öken där. Tristessen var värst. Det fanns ingenting att göra – och så längtade jag hem. Då fattade jag beslutet att avbryta. Där och då kändes det som att det var rätt beslut.

Annons

Har du ångrat i efterhand att du hoppade av?

– Svar nej. Det är klart att många säger att ”du skulle ha vunnit om du hade fortsatt att vara med”, men folk vet ju inte vad det är frågan om, vad man blir utsatt för. Det är så mycket spel och taktik. Det jag hade framför mig var sex dagar till nästa gårdskamp. Därefter sex dagar till – till finalen. Jag hade alltså två chanser att ta mig därifrån. Jag hade vettigare saker hemma som väntade.

Vad sa din sambo när du kom hem?

– Hon blev förvånad, hon trodde nog inte att jag skulle avbryta självmant. Hon var inställd på att jag skulle vara borta längre. Men jag var ändå borta i sju, åtta veckor. En bra stund. Samtidigt var hon glad över att jag kom hem!

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Inte mycket. Jag föll ganska omgående tillbaka i mina gamla hjulspår. Jag jobbar och jagar…

Vilka reaktioner får du från allmänheten?

– Mestadels är positivt. Många tycker att det varit roligt att se mig i tv. Det uppskattar jag, jag trodde inte att folk skulle tycka att jag var intressant, men det var jag tydligen, (skratt).

Hör några galenpannor av sig?

– Du menar knäppgökar som ringer på kvällar och nätter? Nej, inte direkt. Däremot är det rätt mycket damer – 55 plus – som hör av sig på Facebook. De vill gå på dejt.

Hur ser din framtid ut?

– Den ser ljus ut. Våren är på gång!

Foto: TV4

Annons