Därför lämnade Renée Zellweger Hollywood – egna orden om beslutet

Därför försvann ​Renée Zellweger från rampljuset

Renée Zellweger gjorde succé i filmen Bridget Jones dagbok 2001 och därefter rasade storrollerna in. Men mellan 2010 – 2016 tog hon en paus från filmjobben och försvann från rampljuset. Nu berättar hon varför hon valde att lämna filmbranschen.

Renée Zellweger, 50, blev Bridget Jones med hela världen när hon slog igenom i filmen Bridget Jones dagbok, 2001. Där spelade hon mot bland andra Colin Firth och Hugh Grant.

Renée Zellweger blev plötsligt en av världens mest eftertraktade skådespelare. Hon spelade huvudrollen i storfilmen Chicago och i komedin Down with love. Succén med Bridget Jones dagbok följdes av På spaning med Bridget Jones, 2004, och hela tolv år senare kom uppföljaren Bridget Jones baby.

Men i Renée Zellwegers CV finns en lucka på sex år. Mellan 2010 och 2016 gjorde hon inte en enda film. Nu har Hollywood-stjärnan berättat om orsaken till avbrottet. I en intervju i tidningen The I paper berättar Renée att hon blev trött på sig själv.

– Det var inte så komplicerat. Jag tog en paus eftersom jag var uttråkad på mig själv. Jag hade gjort samma sak i 25 år. Jag har haft några extraordinära upplevelser med de människor som jag jobbat med. Jag har haft sådan tur, och när räcker det? säger hon i intervjun.

Hon kände också en stress att hela tiden prestera och det fanns ingen tid till reflektion.

– Vad är nästa grej? Vad är nästa grej? Vad är nästa grej? Nästa grej är att du måste lära dig något nytt. Och inte för en roll eller för ett jobb. Utan för ditt liv, så du kan växa som en person, säger Renée Zellweger.

Prova något annat

För att kunna landa i sig själv började hon plugga en högskolekurs, något som var lärorikt på många sätt. Hon berättar vad hon tog med sig från tiden i skolbänken.

– Balans. Jag lärde mig mina gränser. Jag lärde mig att ”nej” är ett bra ord som man bör använda mycket oftare, säger hon.

Efter sitt uppehåll på sex år kom Renée Zellweger tillbaka till bioduken. Nu spelar hon dessutom i tv-serien What if som visas på Netflix.

– Jag trodde aldrig att jag skulle lägga av helt, för jag älskar verkligen skådespeleri. Det ger mig lycka. Jag uppskattar det på ett annat vis nu när jag lärt mig hur jag får samma lugn som jag har i mitt privatliv, säger Renée Zellweger.

FOTO: Armando Gallo/TT, Chris Ashford/TT

SENASTE NYTT!