Därför känner du igen Sami Jacobsson i Big Brother 2020

Därför känner du igen Sami Jacobsson i Big Brother 2020

I måndags drog äntligen succéprogrammet Big Brother igång igen.
Men det har riktats stor kritik mot TV4 då de valt att ha med deltagare som är kända sedan tidigare.
En av deltagarna som tittarna kan känna igen är 25-åriga Sami Jacobsson från Köping.

I måndags drog succéprogrammet Big Brother igång igen! Efter flera års frånvaro är det nu äntligen tolv deltagare som har låsts in i ett toppmodernt och helt nyrenoverat Big Brother-hus – i hopp om att kamma hem vinsten på en miljon kronor. Vinnaren kommer totalt ha tillbringat 100 dagar i huset, helt isolerad från omvärlden.

Bara några få timmar innan deltagarna klev in i huset så avslöjade TV4 vilka årets tävlande är, något som ledde till en hel del kritik mot TV4. Orsak? En av deltagarna är känd sedan tidigare.

Influcencern och Youtube-profilen Antonia ”Anty” Johnson, 28, har på Instagram 317 000 följare, vilket flera andra deltagare tycker är orättvist.

Men det är inte bara Anty som synts till i tv-rutan tidigare. Tittarna kan även känna igen 25-åriga Köpingsbon Sami Jacobsson.

Sami har berättat att han haft en tuff uppväxt och att han i och med det fått ett härdat psyke. Själv beskriver han sig som en högljudd glädjespridare som skämtar en hel del, men har en extremt dålig impulskontroll.

Köpingsbon har avslöjat att han kan kännas igen från att ha varit med i en dokumentär Raggarjävlar, men han påstår själv att han absolut inte är en raggare.

Sami Jacobsson arbetar som lastbilsförare och har ett stort intresse för bilar. Men visst är Samis ansikte bekant från något ytterligare tillfälle?

Sami Jacobssons deltagande i Lyxfällan

FOTO: Viafree

År 2017 syntes Sami till i TV3:s ekonomiprogram Lyxfällan, där han berättade om sina stora skulder som han än idag kämpar med att betala tillbaka. Men hans medverkan drog åt sig en hel del uppmärksamhet av en annan anledning också.

Orsaken till det var att han då drack ungefär 55 liter cider i månaden, vilket blev ganska dyrt för honom.

Men cidern är inte längre aktuell för Sami, då han 2018 valde att sluta dricka alkohol helt och hållet.

Planerna om vinsten

Vad tror du att Big Brother komma kunna ge dig?

– En vinst, jag går in för att vinna. Det är i alla fall tanken, säger Sami i en exklusiv intervju med Hänt och fortsätter:

– Jag har en liten annan speltaktik eftersom jag inte dricker alkohol. Så jag kommer ju bara vara nykter hela tiden och ha en dialog i bikten med publiken.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

En daglig sammanfattning av Big Brother sänds tisdag – söndag klockan 19.00, på Sjuan, TV4 Play och C More. Och veckofinalerna på måndagar klockan 21.00.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4, Viafree