TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför känner du igen Lina Englund i Top dog

29 okt, 2020 
Lina Englund
Foto: TT/C more
Lina Englund dyker upp i den populära tv-serien Top dog.
Undrar du varför du känner igen henne? Hänt svarar
Annons
Fem snabba frågor med Alexej ManvelovBrand logo
Fem snabba frågor med Alexej Manvelov

Jens Lapidus, 46, hyllade boktrilogi VIP-rummet, Sthlm Delete och Top Dogg har blivit till serie. Den nya tv-serien Top dog hade premiär häromveckan och ser redan ut att vara en stor succé.

I serien får tittarna följa Emily Jansson, en driven affärskvinna, och Teddy Maksumic som är en före detta brottsling. Emily spelar en så kallad aspirerande Top Dog och kämpar för att avancera på den advokatfirma hon arbetar på. Medan Teddy är en nybliven underdog som tagit beslutet att lämna maffian. Plötsligt korsas Emily och Teddys vägar i och med ett mystiskt försvinnande.

Många kända namn på rollistan för Top dog

På rollisten hittas en hel del kända namn som Josefin Asplund, 28, och Alexej Manvelov, 38, och Felice Jankell, 28. Även Gustav Lindh, 25, som just nu är aktuell i den andra säsongen av Älska mig får visa en annan sida av sitt skådespelande i denna serie.

Att Jens Lapidus står bakom succéer är ingen nyheten han är nämligen även hjärnan bakom Snabba cash.

Annons

– Vi har länge velat jobba med Jens Lapidus och det gör oss lite extra stolta att vi nu har möjlighet att förvalta hans succétrilogi, har Josefin Tengblad, exekutiv producent och dramachef på C More och TV4, tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Därför känner du igen Lina Englund

Nu dyker ytterligare ett känt ansikte upp i serien – nämligen Lina Englund, 45. Lina gjorde karriär redan som ung då hon spelade Elisabeth i den klassiska filmen Vinterviken som hade premiär 1996. I filmen fick vi se en stark kärlekshistoria mellan John-John som bor i en Stockholmsförort och Elisabeth som bor i den fashionabla villastaden.

Lina Englund i Vinterviken
Foto: Youtube

Lina har sedan dess gjort en hel del roller och även släppt musik men i nuläget var det ett tag sedan vi såg henne på tv-rutan så hennes comeback är minst sagt efterlängtad. De senaste åren har Lina istället tillbringat på teaterscener runtom i landet. Förutom Vinerviken har Lina bland annat medverkat i Arn-Tempelriddaren och Fröken Julie.

Idag är Lina gift med skådespelaren Sven Ahlström, 54, och paret fick sitt första gemensamma barn 2014.

Annons