biggest loser

Därför känner du igen Josselin i Biggest loser 2023

Josselin Freytes

Årets säsong av Biggest loser har nu dragit igång.
I första avsnittet får vi se Josselin, som påbörjar sin resa.
Men det är inte första gången som hon syns i tv.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hon är Fröken snusk – Idén bakom succén
0:33

Efter reklamen: Hon är Fröken snusk – Idén bakom succén

(0:33)

Slå på ljud

I realityprogrammet Biggest loser får vi följa människor som får en chans att förändra sina liv genom att bryta osunda livsmönster och bli av med farlig övervikt. Med hjälp av terapeuten Tobias Sahlin, personliga tränaren Pischa Strindstedt och dietisten Caroline Wilbois kommer de tolv deltagarna genomgå en livsstilsförändring.

I årets säsong är det Malin Stenbäck, 35, som är programledare.

Under programmets gång kommer en efter en att elimineras tills den deltagaren som procentuellt förlorat mest vikt, står som vinnare av Biggest loser.

Känsliga scener när deltagarna väger in sig

I programmets första avsnitt får vi bekanta oss med deltagarna, som får berätta deras känslor över att medverka i programmet innan de för första gången ställer sig på vågen för invägning.

Det är känslosamma scener när deltagarna berättar om vad som fått dem att hamna i den här situationen.

– Det känns tungt, man tänker väldigt mycket så det far mycket tankar i huvudet. Varför vi alla har hamnat här och varför jag står här, allt möjligt, säger Filip Sehlstedt, 25, och fortsätter:

– Jag vill göra en förändring, dels för mig själv och sen har jag även mina barn där hemma. En nyfödd dotter och även min bonusdotter, och jag vill finnas där för dem.

Alla deltagare kämpar med sina anledningar till varför de ställer upp i programmet.

– Det är känslan över att inte vara bekväm i min kropp som jag tycker är fruktansvärd, säger Joakim Isaksson Markström, 28.

Men de alla har en sak gemensamt – viljan att ändra sitt beteendemönster för att få bättre livskvalité.

– Tidigare i livet så har jag bara gett upp vid motgångar, för att få en förändring behöver det vara jobbigt, säger Jenny Andersson, 31.

Därför känner du igen Josselin i Biggest loser

En av deltagarna som öppnar upp sig om hur vikten påverkar henne negativt är Josselin Freytes, 46.

– Skrämmande, måste jag säga. Jag har alltid, i hela mitt liv spelat tuff, jag är grym, jag är stark. Så att sätta mig själv i den här situationen, är bland det tuffaste jag har gjort, säger Josselin, när Malin frågar om hennes känslor kring det hela.

Vidare fortsätter Josselin berätta att hennes syn på sig själv inte alltid är den bästa.

– Jag har extremt dålig självkänsla för att jag skäms för min kropp, jag skäms över att jag inte står för den jag är. Det är därför jag mår som jag mår, min självkänsla går bara längre och längre ner i hålet.

Vissa tittare reagerade kanske på att Josselin såg bekant ut. Det är nämligen inte första gången vi ser henne i tv-rutan. Hon medverkade nämligen i SVT:s dokumentärserie Älskade Husby, som sändes 2020.

Serien skildrar hur hiphopen sprider sig i Sveriges förorter i början på 90-talet och vi får möta fem personer födda 1976 och var den första generationen unga som växte upp i Stockholmsförorten Husby. En av de vi får följa i programmet är Josselin som dyker upp i det andra avsnittet, nät hon för första gången på 20 år ska träffa sina gamla klasskamrater igen.

FOTO: TV4, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN