efter fem

Därför känner du igen Efter fem-Filip Stiller Borowicz – okända förflutna

FILIP STILLER, EFTER FEM

Efter fem har fått förstärkning i form av Filip Stiller Borowicz!
För många kanske han känns lite bekant och det är faktiskt inte så konstigt, här är anledningen!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem
0:24

Efter reklamen: Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

(0:24)

Slå på ljud

Det var i november 2018 som Tilde de Paula Eby, 50, meddelade att hon hoppar av Nyhetsmorgon för att starta upp nya aktualitetsprogrammet Efter fem.

Sedan dess har det blivit en självklarhet för många svenskar att titta på programmet när de kommit hem från sina jobb. Under årens lopp har Efter fem-gänget dessutom blivit större och större och Tilde har fått sällskap av Anna Brolin, 42, Axel Pileby, 36, Henrik Alsterdal, 43, Maximilian Artell, 31.

Den senaste tiden har vi även fått se två nya ansikten i programmet; nämligen Filip Stiller Borowicz, 40, och Alexandra Li Letterfors, 33.

Filip om att vara en del av Efter fem-gänget

När Hänt når Filip berättar han om den stora glädjen över att numera vara en del av Efter fem.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Alltså det programmet är så roligt, lyxigt och väl genomfört. Det är riktigt, riktigt bra människor man får jobba med. Alla i den redaktionen är hungriga, trevliga, duktiga och det är liksom ett väldigt genomtänkt koncept.

EFTER FEM
FOTO: TV4

Filip har synts till i Efter fem tidigare, men då som inhoppare, så när han nu fått det här beskedet är glädjen total.

– Jag var så hedrad när jag fick börja hoppa in där när folk var sjuka förra året. Då kände jag "OMG, det här är så stort" och så fick jag ju hoppa in mer och mer. Så nu när det har utvecklats till att bli Efter fem söndag också så fick ju jag chansen att bli permanent.

Karriären går verkligen som på räls för Filip som nu axlar rollen som både nyhetsuppläsare och programledare i Efter fem. Men vägen dit var minst sagt inte en dans på rosor.

– Det var ju en lång väg för mig att ta mig till TV4. Jag var ju liksom på nästan alla redaktioner man kunde vara på, säger Filip till Hänt, som idag kombinerar både rollen som nyhetsuppläsare på TV4-Nyheterna och programledare i Efter fem.

Därför känner du igen Filip i Efter fem

Om man känner igen Filip är det med andra ord inte så konstigt. Under flera år har han ju hoppat in i Efter fem och även varit nyhetsuppläsare. Men faktum är att detta inte är det enda sammanhanget man kan känna igen honom ifrån. Han har nämligen ett förflutet som konståknings-proffs!

– Jag var ju elit-konståkare, jag tävlade ju i konståkning. Jag var med på VM och EM och jag vann tre SM-guld också, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det var ju fram till 2006 som jag tävlade själv och var med i landslaget och sedan slutade jag tävla och började träna på gym istället. Det var då jag liksom fick den här kroppen så att säga, för när jag tävlade i konståkning var jag ju smalare.

Varför slutade du?

– Nej men jag hade kommit så långt som jag kände att jag kunde komma. Jag hade mycket skador och jag hade annat jag ville göra, jag kände att jag hade svårt att komma vidare helt enkelt, förklarar Filip och avslutar:

– Konståkning är ju en sådan sport, den är ju väldigt tuff från tidig ålder. Jag började när jag var tre år och slutade när jag var 24.

Filip har även varit med i TV4:s satsning Stjärnor på is 2008. Då dansade han med friidrottaren Malin Ewerlöf. Han har även varit expertkommentator vid konståknings-mästerskap på tv.

FILIP STILLER
Karin Törnblom/TT

FOTO: Magnus Ragnvid, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN