LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stina Rautelin har förts till sista vilan – därför gick inte kollegan på begravningen

02 jun, 2023 
STINA RAUTELIN
Beck-stjärnan Stina Rautelin har förts till sista vilan.
Nu berättar Rederiet-kollegan Ola Forssmed om varför han inte gick på hennes begravning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”Brand logo
Ola Forssmeds besked om framtiden: ”Kanske blir något med Pernilla”

Det var i slutet av april som vi nåddes av den otroligt sorgliga nyheten att Beck-stjärnan Stina Rautelin lämnat oss. Hon blev 59 år gammal.

Nu har hon förts till den sista vilan och det var med stor sorg som begravningen gick av stapeln.

”Stina, idag samlades vi för att ta farväl. En otroligt fin stund fylld av kärlek, saknad, musik, ord, sång och framförallt du.”, skrev vännen och skådespelerskan Kajsa Ernst.

Stina Rautelin hyllas som skådespelare

Stina Rautelin hade en lång och otroligt imponerande karriär, detta var något som Svenska teatern påpekade i ett inlägg på Facebook.

”Stina Rautelin har lämnat jordelivet i onsdags. Hon blev 59 år. Många, kära minnen har vi av vännen, kollegan och den mångsidiga skådespelaren. Stina var anställd på Svenska Teatern 1987-1995.”

Annons

Hon gjorde stor succé som Svenska Teaterns Pippi Långstrump och utmärkte sig i klassiker som Anna Karenina, Tre Systrar, Faust, Den girige, Den tatuerade rosen, Trettondagsafton, En dåres försvarstal och Swedenhielms. Stina Rautelin hann också spela musikal på teatern. Hon gjorde rollen som Nancy i Oliver!

Stina Rautelin flyttade sedan till Sverige där hon blev rikskänd via bland annat TV-serien Rederiet och Beck-filmerna. Hon gjorde också flera fina roller på Stockholms stadsteater: Körsbärsträdgården, En månad på landet, Erik XIV och Allt eller Inget. Svenska Teaterns kollegor och goda vänner deltar i sorgen och saknaden efter den alltid så glada Stina. Tack för allt!”

Därför gick inte Rederiet-kollegan på begravningen

Ola Forssmed spelade rollen som Micki i Rederiet, han spelade rollen tills serien lades ner år 2002. När Hänt når honom berättar han om kontakten till de gamla Rederiet-kollegorna.

Annons

– Nej det kan man inte påstå, inte mer än det gänget som jag fortfarande har en arbetsrelation med, så är det ju ingen som jag har kontakt med. Väldigt många har ju lämnat oss också tyvärr, säger han och kommer in på Stinas begravning och varför han inte gick på den:

– Nej, vi umgicks inte privat alls. Hon var en fantastisk skådespelerska och en fantastiskt fin arbetskamrat, men det var ju väldigt väldigt längesen. Sedan har jag ju njutit av henne från salong och på tv sedan dess och alltid tyckt väldigt mycket om henne, men vi har aldrig haft något gemensamt sådär. Så det vore konstigt om jag dök upp där, känner jag nu.

Ola fortsätter:

– Jag kände henne inte men hon var ju väldigt fin att ha att göra med.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, TT

Annons