Därför saknas Doobidoo – SVT:s egna ord efter succén

Därför saknas Doobidoo – SVT:s egna ord efter succén

När Doobidoo hade säsongspremiär hösten 2020 drog det iväg rejält i tittarsiffror.
Nästan 1,4 miljoner tittare satt bänkade framför succéprogrammet, och ändå försvinner det nu från tv-tablån.
SVT svarar på varför.

Det var redan år 2005 som folkkära programledaren Lasse Kronér, 57, började med ett nytt program på SVT. Idén om musikunderhållningen Doobidoo kom Lasse själv på tillsammans med en producent. Efter premiären sändes programmet ändra till 2017, men därefter blev det uppehåll till år 2019. Men efter att äntligen kommit tillbaka till tv-rutan så blev det ytterligare en paus för programmet.

Lasse Kronér om känslorna för Doobidoo

Men det blev ingen lång paus. Doobidoo är återigen tillbaka i rutan i höst – och det var igen dålig comeback! Säsongspremiären gick snabbt upp i topp bland de mest tittade tv-programmen. Så många som nästan 1,4 miljoner tittare satt bänkade framför tv-rutan, vilket ledde till att programmet blev i särklass det största underhållningsprogrammet i svensk tv. Med all rätt med de skyhöga siffrorna!

– För att vara ett femton år gammalt program som dessutom idag slåss emot en miljon andra saker att titta på är våra siffror och vår publik helt sanslösa, har Lasse Kronér berättat om känslorna för succén efter säsongspremiären. Han fortsatte:

– Jag är så otroligt tacksam för att jag får leda min baby in i framtiden, säger han.

Lasse Kronér i Doobidoo

FOTO: Janne Danielsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SVT:s svar efter ändringen

Nu när programmet varit en så pass stor succé kan ju tittarna undra lite över hur det kommer sig att tv-programmet inte syns till i tv-tablån nu den kommande fredag? Nämligen står inte Doobidoo med på SVT:s tv-tablå klockan 20.00 på fredag. Vad har det ersatts av? Jo, istället kommer Tillsammans för Världens Barn att sändas, som är en av Sveriges största insamlingsgalor för utsatta barn.

I programmet syns artister och gäster till, samt programledare som samlar in pengar till behövande barn runt om i världen. I år leds galan av inga mindre än kändisarna Lina Hedlund, Tara Moshizi, Rickard Söderberg, Yvette Hermundstad och Tobbe Blom.

”Det stämmer, fredag 2 oktober sänder SVT insamlingsgalan Tillsammans för Världens Barn”, skriver SVT:s pressdesk i ett mail till Hänt.

Doobidoo kommer inte att sändas efter galan, utan uteblir alltså helt på fredag. Kommer programmet tillbaka? Svaret är ja.

”Doobidoo fortsätter sen att sändas på fredagar kl 20.00 i SVT1”, svarar Emma på SVT:s pressdesk och passar på att påminna om att tablån fastställs en månas framåt, vilket leder till att sändningsdatum är preliminära utanför det tidsspannet.

FOTO: Janne Danielsson/TT, Björn Lindahl/TT

LÄS GÄRNA: Lasse Kronérs revansch – succén med Doobidoo

LÄS GÄRNA: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FRÅN FÖRSTASIDAN