Därför försvinner Bingolotto från rutan

Bingolotto försvinner ur rutan.

Under våren har Lotta Engberg varit programledare för TV4:s Bingolotto Nu försvinner programmet från rutan.
”Sommarens varmaste bingokväll är till ända!” skrivs på Bingolottos Instagramkonto.

TV4:s långkörare Bingolotto har haft en turbulent vår. Efter att den ordinarie programledaren Rickard Olsson, 53, blivit sjuk och tvingades stanna hemma. Tiden gick och tv-profilen blev borta under flera veckors tid.

Så småningom kom beskedet att Rickard Olsson inte skulle komma tillbaka för den resterande säsongen överhuvudtaget. Därtill hade han beslutat sig för att inte förlänga kontraktet med TV4.

RICKARD OLSSON på en brygga

FOTO: Cornelia Nordström/TT

En av anledningarna till detta var att han kände sig nöjd med en insats han redan gjort under Bingolotto. Han kände sig därför sugen på att prova på något nytt. Dessutom innebar inspelningen av programmet i Göteborg långa pendlingstider för Rickard som bor i Stockholm. Med ett annat uppdrag kunde han få mer tid till familjen.

Tar uppehåll

I söndags var det dags för säsongens sista avsnitt av Bingolotto – och tv-tittarna får nu säga adjö till programmet för den här gången.

Lotta på Liseberg 2019

FOTO: Anders Ylander/TT

Sommarens varmaste bingokväll är till ända! Vi ses igen till hösten”, skrivs på Bingolottos eget Instagramkonto.

Bland kommentarerna är det en följare som ser fram emot hösten då programmet fortsätter.

Så bra program med bästa programledaren. Lotta… tack du är bäst. Vad kul att du fortsätter till hösten och så får du en ny kompis. Ha en go sommar”, skriver en person i en kommentar.

Men i höst är förstås Bingolotto tillbaka.

I säsongens sista program avslöjades vem som ska komma att ta över programledarrollen. Det blev Stefan Odelberg, 45 – magikern som har synts i många olika program under årens lopp. Bland andra Allsång på Skansen och Gokväll. 

Men han kommer int ensam att leda Bingolotto. Lotta Engberg kommer att finnas vid hans sida.

FOTO: Cornelia Nordström/TT, Anders Ylander/TT, Tommy Holl/TT, Ola Axman/TT