Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför försvann Sebastian von Sivers från TV4:s Nyhetsmorgon

Sebastian von Sivers försvann från Nyhetsmorgon

I höstas försvann Sebastian von Sivers Haage från Nyhetsmorgon – endast månader efter han gjort debut som programledare. Nu avslöjar TV4 varför han inte har synts till i rutan.

Det var över ett år sedan TV4-tittarna fick reda på att Sebastian von Sivers Haage, 31, skulle ersätta Peter Jihde, 47, i Nyhetsmorgon. Nyheten kom som en chock, både för tittarna och Sebastians mamma, Malou von Sivers, 65.

– Sebastian har varit bra på att hålla det hemligt. Jag blir alldeles rörd. Jag önskar dig lycka till, sa Malou efter tio-profilen om beskedet.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men bara ett par månader efter att Sebastian von Sivers börjat synas i rutan försvann han. I höstas började tittarna ställa frågor om detta, och TV4 svarade att Jesper Börjesson, 48, och Soraya Lavasani, 37, kommer att ersätta Sebastian då han har gått vidare med andra uppdrag på kanalen.

I onsdags blev många personer förvånade när de fick se Sebastian von Sivers i Nyhetsmorgon igen, efter ett uppehåll på ett halvår.

”Välkommen Sebastian trevligt att se dig igen alltid lugn o fin”, skrev en person i en kommentar på TV4:s Facebooksida vid tillfället.

TV4:s svar om Sebastian von Sivers i Efter fem

Intill en bild på Soraya Lavasani och Sebastian von Sivers på Nyhetsmorgons Facebooksida undrar en nyfiken tittare varför Sebastian slutade vara en återkommande programledare för morgonshowen.

”Ja.. var har Sebastian hållit hus. Har faktiskt saknat hans glada ansikte och hans fina sätt att lyssna på sina gäster. Verkligen en duktig kille”, skriver TV4-tittaren.

Nu avslöjar kanalen vad Sebastian von Sivers har gjort när han inte synts till i Nyhetsmorgon.

”Sebastian jobbar även med Efter fem tillsammans med Tilde och gänget”, skriver TV4 i en kommentar.

Sebastian von Sivers har alltså hakat på kollegorna Tilde de Paula Eby, 46, och Axel Pileby, 32, till Efter fem, som sänds varje vardagseftermiddag på TV4. En anledning till att tittarna har missat detta kan vara för att Sebastian inte står framför kameran utan jobbar med produktionen.

LÄS MER: TV4-tittarna rasar efter inslaget i Efter fem: ”Vansinnigt”

LÄS MER: Lönelista: Så mycket tjänar TV4-profilerna

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, TV4

SENASTE NYTT!