Därför försvann Ebba Kleberg von Sydow från TV4:s Nyhetsmorgon

Ebba Kleberg von Sydow i TV4:s Nyhetsmorgon

Tv-profilen Ebba Kleberg von Sydow klev in som programledare i Nyhetsmorgon på TV4 år 2015.
Men bara knappt tre år senare försvann hon från tv-rutan om mornarna.
Vad hände? Hänt svarar.
Ebba Kleberg von Sydow
Slå på ljud

Ebba Kleberg von Sydow, 39, har en lång meritlista. Ja, i sin karriär har hon hunnit med en hel del, trots att hon inte ännu är fyllda 40 år.

Ebbas resa i karriären

Det första stora genomslaget gjorde hon på Expressen där hon var modeansvarig. Därefter tog hon över Veckorevyn och blev som 24-åring Sveriges genom tiderna yngsta chefredaktör.

Efter Veckorevyn gick karriären mot tv-hållet och Ebba ledde bland annat SVT:s populära Go’kväll.

Ebba von Sydow Kleberg på röda mattan

Ebba von Sydow Kleberg på Årets Mama, 2019. FOTO: Karin Törnblom/TT

Men folkkär blev hon nog främst när hon dök upp i tv-rutan 2015 som programledare för Nyhetsmorgon på söndagar. Med sina stora erfarenheter visade hon söndag på söndag hur fantastisk hon var på sitt jobb.

Lyckan varade dock inte så länge för tv-tittarna som älskade söndagarna med Ebba. Nämligen knappt tre år senare försvann Ebba Kleberg von Sydow från mornarna i TV4.

Vad var det egentligen som hände? Vart tog hon vägen och varför försvann hon?

Därför försvann Ebba från Nyhetsmorgon

Det var faktiskt så simpelt som att Ebba själv valde att sluta. Hon ville helt enkelt inte vara borta från sina barn större delen av helgen då de är lediga.

​Ebba Kleberg von Sydow i grå jacka

FOTO: Anders Ahlgren/TT

Men något som kanske hjälpte till att få bägaren att rinna över var att Ebba tyckte det riktades för mycket fokus på programledarnas utseende och kläder istället för de intervjuer som de delade med sig av.

– Jag sade ju upp mig från ett väldigt roligt jobb som programledare för Nyhetsmorgon söndag för att jag inte ville vara borta från barnen stora delar av helgerna då de är lediga. Sedan tycker jag det är problematiskt att så mycket fokus läggs på de kvinnliga programledarnas utseende och kläder, har Ebba tidigare berättat för Expressen. Hon fortsatte:

– Det kändes absurt att ha fått till en bra intervju med Jonas Gardell eller någon partiledare och sedan bara få kommentarer om den blus jag hade på mig och om jag såg lite tjock ut och möjligtvis var gravid med ett fjärde barn.

Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan
Slå på ljud

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN