Därför försvann "Dirty dancing"-stjärnan från rampljuset: ”Sorg och överlevnadsskuld”

Efter succéfilmen "Dirty dancing" försvann Jennifer Grey, som spelade ”Baby”, från rampljuset. Nu förklarar hon varför.

Den populära kärleksfilmen ”Dirty dancing” tog tittarna med storm 1987. Alla drömde om en kärlekssaga lik Johnny och Babys. I huvudrollerna såg vi Jennifer Grey, 57, och den numera framlidna Patrick Swayze, men efter succéfilmen försvann Jennifer Grey från rampljuset.

Precis innan premiären av filmen var hon med om en svår bilolycka men sin pojkvän Matthew Broderick, 55. Han körde bilen och hamnade plötsligt i fel fil och krockade då med en annan bil. Jennifer klarade dig med blåmärken och mindre fysiska skador. Men mamman och dottern i den andra bilen omkom på plats. Därför tog olyckan hårt på henne.

– Blandningen av den djupa sorg och överlevnadsskuld jag hade, lirade inte bra ihop med att fira min framgång, säger Grey till People, enligt Expressen och fortsätter:

– Varken min kropp, mitt huvud eller min ambition blev densamma igen.

Efter olyckan syntes stjärnan i några små biroller i filmer som ”Criminal Justice” och ”Murder in Mississippi”, och hon gästspelade även i ”Vänner”. Men 1989 gjorde hon något som hon snabbt skulle ångra – och som även förstörde det som var kvar av hennes karriär.

Hon opererade sin näsa, som tidigare hade blivit hennes igenkänningstecken. Men efter operationen var det inte längre någon som kände igen henne. Därför blev det svårt för henne att få några roller.

Men trots det återförenades hon slutligen med dansen i tv-formatet. 2010 var hon en av de tävlande i ”Dancing with the Stars” där hon blev en storfavorit som slutligen kammade hem vinsten.

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!