Därför flyttade Åsa Vesterlund från Sverige – efter uppbrottet

Åsa Vesterlund

För några år sedan valde Åsa Vesterlund att lämna lyxlivet i USA för ett liv i Sverige. Men efter uppbrottet från den tidigare kärleken Fredrik Berne bestämde hon sig plötsligt för att flytta tillbaka.
Nu berättar hon för Hänt varför hon valde att lämna Sverige återigen.
Slå på ljud

För några år sedan bestämde sig Svenska Hollywoodfruar-profilen Åsa Vesterlund att flytta till Sverige efter att ha spenderat över tio i USA. Där levde hon tillsammans med pojkvännen Fredrik Berne, men efter uppbrottet från tidigare pojkvännen bestämde hon sig plötsligt för att flytta tillbaka till USA. Nu berättar hon varför.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Relationen med Fredrik Berne

LÄS MER: Åsa Vesterlunds plötsliga karriärsbyte – har börjat studera till drömyrket

Det var i början av 2018 som Åsa avslöjade att hon hittat kärleken. Den lycklige visade sig inte vara någon annan än kirurgen Fredrik, och tiden efter romansavslöjandet kunde man följa deras kärlekslycka på deras sociala medier. Men i slutet av sommaren meddelade Hollywoodfrun plötsligt att kärlekshistorien nått sitt slut.

– Jag kan säga så här att, ja, jag valde att lämna. När tiden är rätt så kanske jag delar mer. Men nu väljer jag att fokusera på framtiden och den kommande hösten med spännande nya projekt, sa hon då till Hänt.

Därför flyttade hon tillbaka till USA

Efter uppbrottet från Fredrik bestämde hon sig för att inte längre vara kvar i Sverige och flyttade därmed tillbaka till USA. Nu berättar hon om anledningen bakom beslutet.

– Det fanns ingen anledning för mig att vara kvar kände jag. Det är ju USA som jag känt mig mest hemma i. Jag har ju bott i Stockholm ett tag när jag jobbade som flygvärdinna, men skulle jag flytta till Stockholm nu hade det bara känts konstigt liksom. Så för mig var det bara självklart. Jag flyttade hem, säger hon innan hon fortsätter:

– Hemmakänslan är ju knepig. Den är inte så lätt att få, och det kanske låter konstigt men ju äldre man blir desto mer hemmakär blir man. Man vill ha sina rutiner du vet, så som gym och kaféer.

Det är också i USA som hon har sina närmsta vänner och känner sig som mest trygg. Men om hon ska säga något som är jobbigt med att bo där borta så är det att alltid vara så långt bort från familjen – något som hon verkligen fick känna på i vintras då hennes låtsaspappa gick bort.

– Man känner ju av avståndet i sånna situationer. Det är inte så att man kan sätta sig på flyget och vara hemma om en timme liksom, utan det tar ju ett tag att komma hem, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Maria Montazami om dottern Saras bröllop – berättar om konflikten

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons fina ord om mamma Iris – efter läkarnas akutåtgärd: ”Äter inte”

SENASTE NYTT!