LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför skaffade Kajsa Ernst och Göran Stangertz aldrig barn: ”Kände ganska tidigt...”

04 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Kajsa Ernst och Göran Stangertz
Kajsa Ernst och Göran Stangertz
Skådespelarparet Kajsa Ernst Göran Stangertz hade en riktig kärlekssaga.
Sedan Göran gick bort i cancer 2012 har Kajsa levt ensam.
Idag fyller hon 61 år.
– Jag pratar med honom varenda dag, berättade hon för Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

6 snabba med Kajsa ErnstBrand logo
6 snabba med Kajsa Ernst

Idag fyller skådespelerskan Kajsa Ernst 61 år. Bakom sig har hon en lång och framgångsrik karriär. Bland annat har hon blivit belönad med en Guldbagge för sin insats i Masjävlar, och spelat i klassikern Tomten är far till alla barnen. Hon har även haft mängder av roller på scen.

2021 kunde vi även se Kajsa i programmet Hela kändis-Sverige bakar, där tog hon sig hela vägen till final ihop med vännen Hanna Hedlund, 46. I sommar är hon aktuell i sommarteatern Kom igen Charlie!

Kajsa Ernst kärlekssaga med Göran Stangertz


Det var 2012 som skådespelaren och regissören Göran Stangertz somnade in, efter att ha diagnosticerats med strupcancer knappt ett år tidigare. Han blev 68 år gammal.

Under flera årtionden var Göran en självklar del av Sveriges teaterelit och spelade en av huvudrollerna i Richard Hoberts filmsvit De sju dödssynderna på 90-talet, regisserade pjäser av Lars Norén på Malmö stadsteater och var även teaterchef på Helsingborgs stadsteater under många år.

Annons

Under sju års tid var Kajsa Ernst gift med Göran Stangertz, fram till hans död. De blev tillsammans 2005 efter flera års vänskap, och gifte sig 2009.

– Det var min absolut största kärlek, och min enda hittills. Med Göran öppnade jag upp. Jag fick älska honom, och han fick älska mig, har Kajsa Ernst berättat i SVT:s Stjärnorna på slottet.

Kajsa Ernst om saknaden efter maken: ”Pratar med min döde man”

Efter att Göran gick bort har Kajsa levt själv. I en intervju med Expressen berättade hon om saknaden efter den döde maken.

– Jag pratar med honom varenda dag. Jag har blivit en sån där tokigt tant som går och pratar med min döde man, sa Kajsa och fortsatte:

– Han är borta, men han är nära. De flesta man frågar, som mist någon de varit väldigt nära, brukar säga att han eller hon är här. Göran är alltid med mig, utan att det blir ett problem, tungt eller en begränsning

Göran fick sju barn med fyra olika fruar. Kajsa har däremot inga barn, ett medvetet val som hon fattade för länge sedan.

– Jag kände ganska tidigt att det här med barn var inte för mig. Jag hade aldrig någon längtan. Sen blev jag ifrågasatt av min omgivning för det. Då tänkte jag att jag kanske förträngde något, men valde till slut att följa mig själv. Sen har jag barn nära mig i mitt liv. Att inte vilja ha barn blandas ibland ihop med att inte tycka om barn, och så är det inte.

FOTO: Lars Nyberg/Expressen/TT W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT

Annons