LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför fick Edward af Sillén sparken – efter hårda orden om Pernilla

02 feb, 2022 
Lovisa Ström
Edward af Sillén, Pernilla Wahlgren
Idag är Edward af Sillén och Pernilla Wahlgren väldigt nära vänner, men så har inte alltid varit fallet.
I Renées brygga berättar manusförfattaren nu om hur han fick sparken efter att ha dragit ett opassande skämt om realitystjärnan.
Annons
Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”Brand logo
Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”

Edward af Sillén är en av Sveriges främsta manusförfattare. Genom åren har han skrivit manus för bland annat Melodifestivalen och Eurovision song contest, och skriver även för Pernilla Wahlgrens show Pernilla Wahlgren har Hybris.

Edward och Pernilla är idag väldigt bra vänner, men så har inte alltid varit fallet.

Nu berättar Edward om gången han fick sparken efter att ha dragit skämt på Pernillas bekostnad.

Därför fick Edward sparken efter hårda skämtet om Pernilla

Det är i Renées brygga som han berättar om den tuffa händelsen.

Edward var nämligen 21 år gammal och hade fått sitt drömjobb som manusförfattare för Melodifestivalen när det värsta tänkbara hände.

Edward hade nämligen skrivit skämt om flera Melodifestivalen-deltagare i ett forum på nätet, däribland Pernilla. Skämten läckte sedan och fick flera att ta avstånd.

Annons

Det hela ledde till att Edward förlorade sitt jobb på SVT och i Renées brygga berättar han om skammen.

– Allt raserade, det var fruktansvärt. Jag visste inte hur jag skulle komma in branschen men när jag väl kom in och fick en chans på Melodifestivalen så jag sumpade den. Jag skickades hem, säger han och fortsätter:

– Den tågresan på väg hem från Göteborg, medan mina kollegor och min dröm var kvar, då satt jag där och tänkte att nu är det slut. Jag fick en chans och jag sumpade den.

Edwards vändning: ”Sissela Kyle räddade mig”

Men riktigt så blev det inte. Snart kom ett samtal som skulle ändra allt, och inte från vem som helst. Det var nämligen Sissela Kyle som ringde.

– När det är som absolut mörkast så ringer Sissela mig. Hon hade fått ett jobb och hade fått för sig att jag skulle skriva. Det var ett drömjobb, berättar han.

Edward tackade däremot nej till erbjudandet och förklarade att han inte kunde göra det på grund av allt som hade hänt. Men Sissela brydde sig inte.

Annons

– ”Ja, men det där spelar väl ingen roll? När kan du ses?”, sa hon då. Så jag ser det som att Sissela räddade mitt liv, så brukar jag säga det, säger Edward.

Och idag är de nära vänner. På frågan vad de brukar göra när de umgås med varandra svarar han:

– Vi pratar, pratar, pratar. Jag har aldrig lämnat Sissela och att vi har varit klara med ett samtal. Och så spelar vi mycket spel. Tyska brädspel.

Annons