Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför fejkade kände influencern sina bilder på Instagram

24 okt, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Johanna Olsson berättar varför hon fejkade sina bilder på Instagram
Johanna Olsson fejkade sina bilder på Instagram och blev påkommen, nu berättar hon varför hon valde att göra det.
Annons

I förra veckan blev det stor uppståndelse kring influencern Johanna Olsson, 28, som gjort succé på Instagram med nästan en halv miljon följare. Dagligen publicerar hon bilder från olika städer världen över och hennes följare öser hyllningar över hur fina dem är. Men allting fick en vändning när hennes följare insåg att Johanna Olsson har fejkat sina bilder på Instagram. I tre olika bilder har hon klippt ut sin egen kropp och klistrat in den på en fin bakgrund i Paris istället. Varför har hon gjort det har många frågat sig och vad tycker hon om att det nu har uppmärksammats, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson bjöd in henne till Breaking news för att få svaret.

– Jag tycker att på ett sätt att det är bra att det uppmärksammas och att folk ändå förstår att det är fejk, för man ska inte titta på det och tänka att det är på riktigt, säger Johanna Olsson i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hela anledningen till att hon överhuvudtaget fejkade sina bilder var för att hon vill inspirera sina följare, hon vill att de ska titta på hennes bilder och vilja byta plats med henne. Men att få till sådana bilder är inte helt enkelt, det krävs en del arbete och Johanna Olsson gör det som är nödvändigt.

Annons

– Jag ville skapa inspirerande bilder, att folk ska titta och tänka jag vill också va i Paris, jag vill också göra det här. Då kände jag att bilderna inte blev tillräckligt bra helt enkelt så då bytte jag bakgrund på tre bilder, berättar hon.

I Breaking news berättar Johanna Olsson att hon befann sig i Paris på riktigt när hon redigerade bilderna, hon försökte ta fina bilder men de blev inte alls så bra som hon ville och därför gjorde hon någonting åt saken.

– Jag stod vid en annan bro, den var inte lika fin. Grejen är att två utav bilderna är mina egna bakgrunder som jag då helt enkelt har bytt, säger hon.

Hon har förståelse för att hennes följare blir irriterade över att hon fejkar sina bilder. Men tycker att de får ändra sin inställning.

– Jag tror mer att folk blir irriterade när de känner att det är fejk. Men det är väl dumt att förvänta sig att det ska vara äkta. Jag tycker ändå att det är viktigt för unga tjejer att förstå att det inte är äkta. Om det är en influenser som jobbar med det som ett yrke så ska man inte se på det som 100% verklighet, säger Johanna Olsson.

Annons

Trots att Johanna Olsson erkänner att hon har överdrivit sitt redigerande så kan hon ändå inte förstå varför människor bryr sig så mycket.

– Jag känner att det kanske inte spelar så jättestor roll. Jag har svårt att förstå varför det får sån enorm uppmärksamhet för att jag bytt bakgrund på de här bilderna

Konsekvenserna för henne som influencer efter att hennes fula knep avslöjats är att hon ökat i antal följare, samt att hon fått bilder skickade till sig dagligen där människor driver med hennes sätt att redigera. Detta är bara någonting hon tycker är roligt.

Foto: Kanal 5, Instagram

Annons