Därför döljer TV4-profilerna sin kärlek för tittarna

Därför döljer TV4-profilerna sin kärlek för tittarna

Flera miljoner följer programledarna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad i TV4. Nu berättar de för Hänt.se om livet bakom kamerorna, hur de pusslar ihop pappalivet och varför det är viktigt att få tid till varandra.

Långt ut på en ö i skärgården strax utanför Stockholm ligger ett brunt hus med svarta knutar. Huset har gått i arv i Anders Pihlblads släkt och när han möter oss vid husbilen på uppfarten är han ledigt klädd i shorts och tröja i jämförelse med hur han brukar se ut – i kostym i TV4-studion.

Hänt’s reportrar Jonna och Johanna är på husbilsturné och har stannat till för att besöka paret som hundratusentals känner igen.

Henrik Alsterdal, 37, och Anders Pihlblad, 49, jobbar tillsammans som programledare i TV4 och har varit ett par i 11 år. I skuggan av tv-kamerorna är det viktigt att sköta sin relation privat och inte visa sin kärlek för tittarna.

– Vi säger aldrig att vi är ihop, de som vet, de vet, säger Anders och Henrik fyller i:

– Vi gör nyheter och intervjuar politiker och då vore det oprofessionellt om jag höll på med Anders och vi skulle snacka om privata saker i studion. Däremot på Instagram och Facebook är det många tittare som kommenterar vår relation, tittarna verkar tycka att det är kul.

Paret är gifta och har två barn, och det märks tydligt att de trivs i varandras sällskap. Medan de gräddar en blåbärspaj i ugnen berättar de att kärleken uppstod på en personalfest för många år sen.

– Jag började nog berätta för de närmaste kollegorna, Soraya och några fler, minns Henrik.

– Folk sa nog inte så mycket, det finns många par på jobbet förutom vi, berättar Anders.

Se hela intervjun med TV4-profilerna här:

Hemma hos Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad
Slå på ljud

FRÅN FÖRSTASIDAN