LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför byter Dominika Peczynski namn: ”Tillräckligt mysko”

02 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
Dominika Peczynski och Anders Borg
Dominika Peczynski gifter sig med Anders Borg i november. Nu avslöjar hon varför hon kommer att byta bort sitt eget efternamn och ta hans.
Annons

I november blir den tidigare finansministern Anders Borg, 50, och den forna Army of lovers-sångerskan Dominika Peczynski, 48, äkta makar. De har varit ett par i fyra år och har länge planerat bröllopet. Nu avslöjar Dominika att hon kommer att byta namn till Borg.

Det var i radioprogrammet Rix morronzoo nyheten avslöjades, mitt under livesändningen. Programledaren Roger Nordin, 41, presenterade henne inför inslaget.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det finns bara en Dominika Peczynski, sa han.

– Och snart finns det ingen alls, svarade hon då.

Laila Bagge, 45, som även hon är programledare blir chockad av svaret.

– Ska du ta bort ditt efternamn? Nej men Dominika varför är du så gammalmodig? säger hon chockat.

Dominika förklarar att hon kommer att ta Anders efternamn då hennes är alldeles för krångligt att bokstavera. Hennes nya namn blir Dominika Borg, betydligt färre bokstäver än hennes nuvarande. Roger ifrågasätter varför inte Anders kan byta sitt efternamn istället.

Annons

Borg har ju uppenbara fördelar jämfört med Peczynski, hälften så många bokstäver till exempel, svarar Dominika.

Hon vill inte ha dubbla efternamn då det skulle innebära ännu fler bokstäver.

– Jag heter Dominika och egentligen spelar det inte så stor roll vad jag heter i efternamn för jag har tillräckligt mysko förnamn, säger hon.

Laila, som själv har kvar sitt efternamn från sitt förra äktenskap med Anders Bagge, 50, menar att ett efternamn kan vara kopplat till sitt eget varumärke. Det är anledningen till att hon själv inte har bytt. Roger undrar då om Dominika verkligen har tänkt igenom sitt beslut ordentligt, då hon så länge har varit känd som just Dominika Peczynski .

– Man kan ju byta tillbaka när man vill också, svarar Dominika.

FOTO: Ibl

Annons