TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Marcus Edensky om bortklippta scenerna i Robinson: ”Grät hela vägen”

26 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9007046?imageId=9007046&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Jonna Lawaetz
https://image.hant.se/image-8044754?imageId=8044754&width=1320&height=1320&cropw=21.47&croph=14.33&x=42.57&y=14.01
Angelica Hedlund
Årets säsong av Robinson har dragit igång med dunder och brak och det har varit en händelserik första vecka på ön.
En person det hänt mycket kring är Marcus Edensky – till Hänt kan han berätta om den stormiga första tiden i Robinson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här ryker deltagarna ihop – efter utröstningen i RobinsonBrand logo
Här ryker deltagarna ihop – efter utröstningen i Robinson

Vårsäsongen av Robinson 2023 har precis dragit igång och spänningen lät sig inte väntas. Redan i första avsnittet presenterades en rad olika förändringar för denna säsong.

Först och främst så gör Anders Lundin, 64, en välkomnad comeback som programledare i Robinson. Det var mellan 1999 och 2003 som han var programledare för det populära äventyrsprogrammet, och nu 20 år senare är han tillbaka i khakibyxorna.

– Jätteroligt, det var skojigt. Det kändes väldigt normalt och vanligt att kliva in i khaki-kläderna igen och hålla i öråd, har Anders tidigare sagt till Hänt om comebacken.

Den andra stora förändringen är att lagen är uppdelade i "de äldre" i lag nord mot "de yngre" i lag syd.

Robinson-Marcus blev bortvald av gruppen – efter två dagar

Redan efter första veckan har Robinson rört upp många känslor. Tävlingar har gått av stapeln och personer har tvingats lämna.

Annons

En av deltagarna som kom in några dagar senare i tävlingen var Marcus Edensky, 36. Hans resa blev dock inte långvarig då han i onsdagens avsnitt blev vald som den svaga länken i gruppen, av lagkaptenerna i lag syd, Caroline Persson, 24 och Alva Trané, 23. Han tvingades därmed lämna lag syd.

– Jag känner ett stort svek, så som jag kämpat för mitt lag. Jag blev orättvist bortvald från mitt lag, säger Marcus i programmet.

Istället blev han skickad till Ingenmansland där han fick tävla om en plats tillbaka in i Robinson, mot de andra bortvalda deltagarna – en tävling som han vann och hans återkomst till lag syd var ett faktum. Han blev dessutom immun inför det stundande örådet.

Under söndagens öråd fick Marcus återförenas med gruppen och fick ett varmt välkomnande tillbaka. Anders Lundin ger honom chansen att rensa luften till de deltagare som valt bort honom.

– Inte bara till de som valde bort mig, men till hela laget. Det var ett orättvist beslut och jag känner att livet har bestraffat mig för att jag kom in två dagar senare till laget. Jag har suttit fastkedjad i flera dagar, jag har svultit, jag har lidit. Men nu när jag är tillbaka så hoppas jag att vi kan agera utifrån vad som är bäst för laget och det som gör att vårt lag blir starkare, säger Marcus.

Bortklippta scenerna – tårarna som tittarna inte fick se

När Hänt når Marcus kan han berätta om känslorna att vinna tävlingen i Ingenmansland och därmed få en ny chans i Robinson.

Annons

– Jag var bara glad att vara med igen, säger Marcus.

Kändes det som en revansch att komma tillbaka?

– Det gjorde nog det lite grann. Det var såhär "ni kallade mig för svagaste länken, men varför vann jag då i Ingenmansland". Jag kände att jag inte var svagaste länken, jag kände att det var så otroligt fel. Det var nog ingen som tyckte det innerst inne.

Vidare fortsätter Marcus berätta att han kunde glädjas åt vinsten i Ingenmansland men än mer att komma tillbaka som immun.

– Att komma tillbaka till Robinson, det ville jag ju. Men frågan var ju hur länge det skulle vara, om de skulle skicka ut mig direkt igen så kommer de ju göra det vid nästa tillfälle igen. Av den anledningen så blev jag nästan gladare över att få den immuniteten av Anders, mer än att få komma tillbaka till Robinson.

Det var starka känslor som rördes upp när Marcus var på väg tillbaka till Robinson-ön och det var tårar som inte visades i tv.

– När jag vann tävlingen och hade immuniteten så kändes det så otroligt starkt, jag grät hela vägen tillbaka till Robinson. Just för att jag tänkte att "nu kommer jag tillbaka och allt har inte varit förgäves" och så tänkte jag att nu kan mina barn vara stolta över mig.

FOTO: TV4

Annons