ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför bor Frida Karlsson och William Poromaa isär: ”Är upp och ned”

05 jan, 2023 
Daniel Sörensen
William Poromaa berättar varför han och Frida Karlsson bor isär
De är ett av Sveriges mest kända särbopar.
Nu avslöjar William Poromaa hur det är att vara tillsammans med Frida Karlsson, men ändå bo isär.
– Det funkar bra för oss. Eller bra... Det gör det väl kanske inte, säger han i Viaplay Vinter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emilys hår frös till is under längdskidsturenBrand logo
Emilys hår frös till is under längdskidsturen

2019 gick Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 22, ihop och köpte ett radhus för 730 000 kronor i hennes hemstad Sollefteå. De unga längdstjärnorna, som blev tillsammans redan innan gymnasiet, valde däremot att splittras två år efter husköpet, för att kunna träna på varsitt håll.

Poromaa flyttade till landslagskollegan Jens Burman i jämtländska Åsarna medan Karlsson stannade kvar i Ångermanland. I somras kom paret med nya besked. Till slut lämnade även hon hemmet och rörde sig mot Östersund. Poromaa valde själv att flytta till Sundsvall.

– Det är ju där världens bästa sparring finns, det är bra träningsmöjligheter - och det är därifrån vi nästan alltid utgår. Jag har ju pendlat dit nästan varje vecka som det varit. Det är där man gör tester, där finns min fysio - och vi flyger ofta därifrån, sa hon då till Expressen.

Frida Karlsson och William Poromaa på Idrottsgalan 2020.
Frida Karlsson och William Poromaa på Idrottsgalan 2020.

– Ja, det är klart att jag flyttar. Det blir spännande. Det blir nästan som hemma för mig, jag är ju inte långt därifrån, sa Poromaa som är uppväxt i Fränsta, nästan sju mil väster om Sundsvall.

Annons

I november kom även nyheten att de sålt sitt radhus i Sollefteå för 900 000 kronor, de gjorde alltså en vinst på 170 000 kronor.

Poromaa: ”Gör inte så jag åker fortare”

I en färsk intervju med Viaplay Vinter avslöjar nu William Poromaa hur det är att leva i ett distansförhållande som dessutom övervakas av hela svenska folket. Till att börja med får han i programpunkten Bakom rubrikerna: William Poromaa frågan om han brukar läsa det som skrivs om honom i medierna.

– Nja, nä. Inte så mycket faktiskt. Men det dyker ju upp ibland, så ibland får man se. Det är ingenting som är superviktigt. Det kommer inte göra att jag kommer åka fortare i spåren, säger han i programmet.

Sveriges lag i mixedstafett för några veckor sedan. William Poromaa, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson och Maja Dahlqvist.
Sveriges lag i mixedstafett för några veckor sedan. William Poromaa, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson och Maja Dahlqvist.

När han får se en Expressen-rubrik som lyder ”Frida Karlsson och William Poromaa flyttar isär” visar det sig dock att han nog visst har koll på hur snacket går på stan.

Annons

Folk undrar varför ni inte bor tillsammans, säger Viaplays reporter.

– Ja, det förstår jag. Det är klart att det säkert är skitudda. Men särbo, är inte det rätt inne nu? Jag vet inte, svarar Poromaa först.

Har ändå fungerat – i alla fall för Frida

När han sedan får frågan hur det går för de båda att leva isär fast ändå vara ihop visar det sig att han kanske inte tycker att det är helt optimalt.

– Det funkar bra för oss. Eller bra... Det gör det väl kanske inte. För förhållandet är det väl kanske… det är klart att det är upp och ned liksom, säger han och fortsätter:

Frida Karlsson i Östersund. Staden som hon flyttade till inför sommaruppladdningen.
Frida Karlsson i Östersund. Staden som hon flyttade till inför sommaruppladdningen.

– Men jag tror båda vi är ganska eniga om att vi vill göra det som är bäst för skidåkningen just nu. Då känns det som att det är bäst att bo där man vill bo och där man tror att träningen är bäst för sig själv. Det är väl det vi gör just nu.

Annons

Valet att bo på olika platser för att maximera sin individuella träning verkar ändå ha gett resultat. Under onsdagen vann Frida Karlsson den fjärde etappen (20 km fritt jaktstart) i Tour de ski. Eftersom hon kom hela 14 sekunder före tvåan, finska Krista Pärmäkoski, har hon när fyra av sju etapper är avklarade en totalledning på 1,5 minut.

Poromaa kom sjua på herrarnas jaktstart (samma distans).

– På totalen var det bra för min del, men tråkigt att komma sjua. Jag hade gärna varit på pallen, säger Poromaa till Sportbladet.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Terje Pedersen/NTB/TT, Patrik Österberg/TT

Annons