LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför ber SVT om ursäkt – efter tittarnas ilska mot mello

02 feb, 2019 
AvAgnethe Alm
SVT-tittarna rasar över ljudet i Melodifestivalens första livesändning 2019.
SVT-tittarnas rasar i kommentarsfältet på Melodifestivalens facebooksida. Anledningen är att de upplever att ljudet inte alls lever upp till deras förväntningar.
Annons

Melodifestivalen 2019 är igång och tävlingarna inleddes i Scandinavium i Göteborg. Bland artisterna ikväll syns kända ansikten som 2010 års vinnare Anna Bergendahl och 2017 års stjärnskott Nano. Inför en full arena och publiken hemma i tv-sofforna uppträder de alla live – ett spektakulärt nummer efter det andra.

Men livesändningen av programmet föll inte alla SVT-tittarna i smaken. På Facebook skriver nu flera arga tittare in och klagar på ljudet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Ljudet är KATASTROF!! Sitter ni i en plåtburk eller?! Under all kritik!!! Går inte höra texten hur högt man än har volymen”, skriver en.

”Har ni problem med ljudet? Lät som om dom sjöng och spelade i en låda??”, skriver en annan.

”Extremt dåligt ljud på TV-sändningen. Vore bra om prat/sångljudet matchar musiken. Nu är det extremt hög bas och inte mycket mer”, skriver ännu en.

SVT beklagar problemen

SVT svarar nu på kritiken genom att beklaga att ljudet blivit så dåligt för tittarna hemma sofforna.

Annons

”Det är många som hör av sig angående ljudet. Vi är ledsna om det upplevs dåligt”, skriver SVT som svar och konstaterar:

”Jättetrist att det låter så”.

Problemen verkar dock inte ha varit något som alla råkat ut för. Bland kommentarerna finns också de som menar att de inte alls märkte av att ljudet skulle vara dåligt.

”Hos mig är ljudet o bilden perfekt. Snygg start på Mellon”, skriver en nöjd tittare.

Efter kvällens deltävling stod det klart att Wiktoria och Mohombi tar sig direkt till final med låtarna ”Not with me” och ”Hello”. Nano och Anna Bergendahl lyckades inte sno åt sig några finalplatser, men kom vidare till andra chansen med sina bidrag, ”Chasing rivers” och ”Ashes to ashes”.

Deltävling 2 av Melodifestivalen sänds lördagen den 9 februari – då från Malmö.

FOTO: SVT

Annons