LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är svenska JTR storstjärnor i Australien

06 nov, 2014 
AvPearl Åkesson
Bröderna John Andreasson, 24, Tom Lundbäck, 21, och Robin Lundbäck, 20, gjorde braksuccé när de äntrade scenen i australiska "X Factor" förra året med Justin Biebers hit ”As long as you love me”. Därefter gick det fort, väldigt fort.
Annons

Tv-juryn bestående av världsartister som Ronan Keating, 37, Dannii Minogue, 43, RedFoo, 39, och Natalie Bassingthwaighte, 39, hyllade den svenska trion och grabbarna höll sig kvar länge i programmet. Bröderna slutade på en sjundeplats i programmet, men det var långt ifrån över för dem.

I förra veckan släppte de debutalbumet ”Touchdown” och i samband med releasen fick Hänt en pratstund med John, Tom och Robin för att lära känna dem bättre. Man kan undra varför syskonen valde att söka till programmet på en annan kontinent istället för hemma i Sverige, något de inte hade något solklart svar på.

– Jag vet inte, vi bara åkte ner och provade och så gick det bättre än vi trodde. Vi har faktiskt lite familj där nere så vi har varit där sen… ni var ju 11 och 12, jag var 15 när vi kom dit första gången, berättar John.

– Och nu är vi 40, säger Robin och skrattar.

– Så vi har varit där fram och tillbaka, så började vi skriva låtar tillsammans och sådär, och så kände vi att nu kanske vi ska göra något tillsammans. Så åkte vi ner dit och provade för att de hade “X Factor” där, fortsätter John.

Annons

https://www.youtube.com/watch?v=pvnWNhAF9-g

Trion landade samma dag som auditionen och med 30 timmars flight i ryggen var de taggade för att möta juryn. Killarna berättar att de landade fem på morgonen och uppträdde sist av alla vid elvatiden på kvällen, och var hur jetlaggade som helst. Efter misslyckade fösök till att sova under stolsraderna i väntsalen lyckades de ändå charma juryn totalt och på den vägen är det.

Nu ligger hela världen för JTRs fötter och att det är tre bröder som jobbar tillsammans får oss osökt att tänka på The Jonas Brothers och Hanson, något storebrorsan John säger att de tar som en komplimang.

– Vi hade nog tur med vårt DNA, säger han.

– Vi har musik i familjen, massor. Vi föddes typ med ett instrument i handen, en liten ukulele… Haha! På släktträffarna har vi alltid spelat och sjungit, förklarar Robin.

Men att de skulle arbeta tillsammans var inte helt självklart från början utan växte fram först för tre år sedan.

Annons

– Vi började jobba först för tre år sen, då började vi skriva en låt tillsammans som heter “Touchdown” som är albumets namn, och det var så det startade typ.

Foto: Sony Music
Foto: Sony Music

Men är ni inte rädda att det någonsin kommer att skära sig mellan er?

– Det är det som är gött med att vara brorsor, vi vet alltid hur man löser det, förklarar Robin.

– Om man bara är bra polare så är det lätt att man inte tar upp problemen, men vi är så nära varandra så vi kan säga att den andre är dum i huvudet.

– Man har ju växt upp med varandra så man vet exakt hur de andra tänker och funkar, fyller John i.

Vi hade nog tur med vårt DNA

Ni är alla tre bröder vem är det som bestämmer?

– John är ju storebrorsan så det är ju oftast han som bestämmer. Så det är oftast vi som är lite busiga, jag och Tom, säger Robin.

Annons

– Vi bara hänger på, fortsätter Tom i mun på sin ena brorsa.

– Jag är ju storebrorsan, men jag vet inte om jag bestämmer, säger John, varpå Tom förklarar att det ändå är John som tar ansvar för alla.

John berättar att om det skulle vara så att det blir bråk och munhugg i gruppen så är det oftast mellan de båda yngre bröderna och att det då blir hans uppgift att medla mellan dem.

– Ja, det kan stämma, säger Tom.

– Det är bara 11 månader mellan dem, så de brukar nagga på varandra. Så får jag gå in och säga ”Lyssna på honom nu…”, säger John.

– Dr Phil har vi här alltså, säger Robin och pekar på John.

– Det fungerar väldigt bra mellan oss, hittills…, skrattar Tom.

Foto: Sony Music
Foto: Sony Music

Poptrion berättar att trots att de fortfarande är relativt okända i Sverige och inte har gjort jättemycket väsen av sig så ä det ändå folk som känner igen dem och ger brödernas musik jättebra respons.

Annons

– Vi träffade en man på tåget på väg upp hit som berättade att han har en dotter som pluggar i Australien som kände igen oss. Det är kul! säger Robin.

– Alla kommer till alla grejer, åker flera timmar på buss för att komma till en liten grej. Det är asgrymt!, berättar John.

Vi sitter på Twitter och kollar respons

Bröderna är alla ense om att albumsläppet är det roligaste som hänt under den senaste tiden och med hjälp av sociala medier följer de fansens reaktioner över webben.

– Det är grymt! Vi har väntat länge på att få visa alla låtar, så det är askul. Vi sitter på Twitter och kollar respons och sånt nu för att se vad de säger, förklarar John.

Och visst strömmar det säkert in en hel del lovord till killarna. I skrivande stund har de drygt 13 000 like på Facebook, närmare 22 000 följare på Twitter och runt 24 000 följare på sin officiella Instagram, och skulle man räkna med John, Tom och Robins privata Instagramkonton som de styr var för sig så blir det ännu fler.

Annons

I början av nästa år hoppas John, Tom och Robin på att de även ska få chansen att möta sina fans i verkliga livet och säger att de är peppade på en turné både hemma i Sverige och utomlands. Men kan man inte hålla sig till nästa år finns faktiskt chansen att se de tre bröderna under tre tillfällen då de är förband till den finska popsensationen Isac Elliot under hans spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm i början av december. Och att spela för sina fans är John, Tom och Robin jättetaggade på.

– Nästa år vill vi bara spela så mycket som möjligt och vi hoppas att vi får både spela i Sverige, Frankrike jobbar vi en del i och Japan ska vi till också. Så det är mycket spännande på gång, avslutar John.

Nyfiken på JTR? Varsågod, här får du chansen: JTR – Touchdown

Sugen på fler kändisnyheter? Varför inte spana in dessa:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons