LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är Liamoo inte med i Melodifestivalen 2020

30 nov, 2019 
AvIda Gustafsson
Hanna Ferm om varför Liamoo inte är med i Melodifestivalen 2020
De gjorde succé i Melodifestivalen 2019 med låten Hold you. Men i Mello 2020 ställer Hanna Ferm upp själv – utan Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.
Nu berättar artisten varför Liamoo inte är med.
– Vi har aldrig pratat om att göra Mello igen, förklarar Hanna Ferm till Hänt.
Annons
Hanna Ferm: Därför är Liamoo inte med i Melodifestivalen 2020Brand logo
Hanna Ferm: Därför är Liamoo inte med i Melodifestivalen 2020

I Melodifestivalen 2019 medverkade de forna Idol-deltagarna Hanna Ferm, 19, och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 22, tillsammans med bidraget Hold you. Duon blev snabbt favorittippade och tog sig till final – men fick där se sig besegrade av John Lundvik och Bishara Morad och hamnade slutligen på en tredjeplats.

Nu finns det däremot chans för revansch – i alla fall för ena halvan av duon. I veckan när bidragen för Melodifestivalen 2020 presenterades blev det klart att Hanna Ferm återigen ska tävla – men denna gång utan Liamoo.

När Hänt träffar artisten i samband med pressträffen berättar hon hur det känns att ännu en gång få ställa sig på Mello-scenen.

– Det känns väldigt roligt. Jag är jättetaggad på att, ja men hela grejen. Att få visa upp en annan sida av mig själv som artist, berättar Hanna Ferm och fortsätter:

– Förra året var det ju lite mer, på något sätt, sårbart, intimt, samspel med varandra – nu är det mer attityd, mer upptempo, gladare men samtidigt ganska djupt. En ganska komplicerad låt helt enkelt, men jag är en komplicerad person.

Annons
Intervju med Hanna FermBrand logo
Intervju med Hanna Ferm

Hanna Ferm om sin egna förändring

Det är nu två år sedan Hanna Ferm slog igenom i TV4:s Idol. Med Idol, Melodifestivalen och en sommarturné ihop med Liamoo bakom sig och ytterligare en medverkan i Mello framför sig börjar Hanna bli ett välkänt ansikte på Sveriges artisthimmel. När Hänt frågar Hanna hur det känns att bli mer och mer offentlig svarar artisten att det är något hon så smått börjat vänja sig vid.

– Jag har väl ändå på något sätt landat i att vara offentlig nu, för nu har det gått två år. Alltså landat mer i det nu än vad jag har när jag varit mitt upp i allt. Det är en mer självklar del nu än det var förut vilket gör att jag har slutat, eller i alla fall börjat sluta, bry mig lika mycket om att vara alla till lags hela tiden – för jag vet att det är omöjligt, förklarar Hanna.

Beslutet hos Hanna att försöka sluta bry sig om vad andra tycker har bidragit till positiva förändringar:

Annons

– Det har också gjort att jag litar mer på min egen magkänsla och på mig själv. Jag har fått någon slags ny energi – det är så skönt att inse att jag kan göra vad jag vill. Jag har hela livet framför mig.

Därför är Liamoo inte med i Mello 2020

Trots framgångarna för Hanna Ferm tillsammans med Liamoo i Melodifestivalen 2019 ska Hanna i nästa års upplaga tävla själv. För Hänt berättar Hanna varför Liamoo lyser med sin frånvaro – och avslöjar att det aldrig varit på tal att duon skulle göra comeback.

– Nej det har det aldrig varit riktigt, säger Hanna Ferm till Hänt och förklarar vidare:

– Vi har turnerat ihop hela sommaren och sådär men vi har aldrig pratat om att göra Mello igen. Jag tror också att han känner sig ganska… att han inte skulle göra det just i år i alla fall.

Beslutet om att ställa upp på egen hand i Melodifestivalen 2020 innebär flera förändringar för Hanna – något hon till störst del ser framemot.

Annons

– Det är väldigt olikt när jag gör det själv nu. Alla de här intervjuerna, allt sånt här – förra året gjorde ju vi det ihop och alla förberedelser var vi liksom två om, så då hade man ju lite koll på varandra också och liksom kunde fylla i varandras meningar, säger Hanna Ferm och fortsätter:

– Så det blir en helt annan sak, men det är också det som är kul. Att det är samma grej och det är lika kul, men det är ändå lite annorlunda – det är inte en upprepning liksom.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Claudio Bresciani

Annons