LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är inte Kikki med på Bettan och Lottas Engbergs julshows-turné

27 maj, 2023 
Kikki, Bettan och Lotta
Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andreassen ska ut på turné.
Nu kommer sanningen fram om varför Kikki Danielsson inte fick frågan att följa med.
– Det kom aldrig på tal, säger Lotta till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Cirka 20 år efter genombrottet med ”Kikki Bettan & Lotta” gör nu Lotta Engberg, 60, och Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 65, comeback på scen tillsammans. I jul vankas det nämligen julkonsert för Lotta och Bettan som även har med sig multimusikanterna Per Strandberg och Martin Lindqvist på scenen.

– Jättekul verkligen för både Lotta och Bettan är två legender, två stora namn i branschen som är fantastiska personligheter så det ska bli jättekul, sa då Martin.

Därför är inte Kikki Danielsson med i Lotta och Bettans julshow – sanningen avslöjad

Att få se Bettan och Lotta tillsammans på scenen igen är något fansen längtat efter men hur kommer de sig att inte Kikki Danielsson, 71, också ska med? Det berättar nu Lotta i en intervju med Expressen, där hon menar att Kikkis alla andra projekt var anledningen.

Annons

– Kikki har alldeles nyss släppt en egen biografi och en ny platta. Det kom aldrig på tal. Men vi är jättegoda vänner, säger Lotta till tidningen.

Även Bettan kommenterar Kikkis frånvaro.

– Sist jag jobbade med Kikki var för ett år sen. Då hade vi en minneskonsert. Kikki gör så bra karriär med country, säger Bettan.

En av orsakerna till att trion splittrades år 2004 var Kikkis alkoholproblem, det har de tidigare pratat öppet om.

Lotta Engbergs vändning – därför tackade hon ja till uppdraget

För Lottas del var det ett bra tag sedan hon gav sig ut på turné. Artistkarriären är nämligen något som hon egentligen har lagt på hyllan men när frågan om att göra något med Bettan kom på tal, kunde hon inte motstå att hänga med.

– När frågan dök upp så var det bara: ”ja!”. Ju äldre man blir desto roligare vill man ha det. Det var verkligen självklart. Hade det varit vid något annat tillfälle så hade det nog blivit nej, säger Lotta.

FOTO: TT

Annons