Därför är ”Ensam mamma”-profilen med i SVT:s dejtingprogram

Jenny Edlund är en av mammorna som söker kärleken i ”Ensam mamma söker”. Men ikväll syns hon i ett annat dejtingprogram – "Första dejten" i SVT. Nu förklarar hon varför.

Jenny Edlund, 34, är aktuell i “Ensam mamma söker” på TV3 där hon söker kärleken bland några hoppfulla killar. Programmet spelades in i somras.

Men ikväll är hon med i SvT:s program ”Första dejten” där par som blivit hopparade utifrån vissa kriterier får gå på blinddate.

Att Jenny Edlund är med i ett annat dejtingprogam samtidigt som hon är med i ”Ensam mamma söker” kanske verkar lite märkligt. Men det har sin förklaring.

– ”Första dejten” spelades in i mars i år, så det var ju ganska långt innan ”Ensam mamma söker”, säger Jenny Edlund till Hänt, och fortsätter:

– Jag förstår att det blir konstigt att det går samtidigt som “Ensam mamma söker” går och att folk tror “jaha, då hittade hon inte kärleken där”. Men “Första dejten” spelades ju in ett halvår innan och det var ju bara en dag.

Jenny Edlund blev kontaktad av produktionsbolagets casting-agent som undrade om hon ville vara med i “Första dejten”. Men dejten på en romantisk restaurant blev en besvikelse.

LÄS OCKSÅ: Arne Weise rasar mot SVT – efter beslutet om årets julvärd

– Jag tänkte att det skulle vara ett roligt sätt att träffa någon. Men det blev ju katastrof, säger Jenny Edlund.

Jenny upptäckte ganska omgående att personen hon var på dejt med inte var en ”Jenny-kille”.

– Jag kände inte att han var min stil rent utseendemässigt och jag tycker inte vi klickade personlighetsmässigt heller. Nej, jag kände ganska så snabbt att det här kommer inte bli något, säger Jenny Edlund.

Hela upplevelsen av ”Första dejten” var inte vad hon tänkt sig, och därför gick hon därifrån utan någon mer dejt inplanerad.

– Jag hade nog förväntat mig mycket mer. Därför kände jag att ”Ensam mamma söker” var mer seriöst, och därför gick jag mer helhjärtat in i det. Det kändes som ett bättre forum att träffa kärleken på, säger Jenny Edlund.

Men hon ångrar inte sin medverkan och ser “Första dejten” som en kul grej.

– Alla sätt är bra och båda programmen går ju ut på samma sak: att hitta kärleken. Det funkade inte där, men det kanske funkar bättre med ”Ensam mamma söker”, säger Jenny Edlund.

Programledaren Jessica Andersson med mammorna Jenny Edlund, Johanna Ridde och Beatrice Larsson.

Jenny Edlund. 

Beatrice Larsson.

Johanna Ridde. 

Jessica Andersson. 

LÄS OCKSÅ: Pinsamma frågan avslöjade otroheten i ”Ensam mamma söker”

Foto: SVT, IBL

SENASTE NYTT!