Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför är Biggest loser-paret Lisen och Pontus med i Lyxfällan

Biggest Loser-paret Lisen Saldes och Pontus Björlund om varför de är med i Lyxfällan.

Lisen och Pontus träffades när de medverkade i Biggest loser. Nu lever de tillsammans med sina ettåriga tvillingar. Men livet har inte blivit som de tänkt sig och de dras med stora skulder. För Hänt berättar de nu om varför de valde att medverka i Lyxfällan.

Lisen Saldes, 24, och Pontus Björlund, 27, fann varandra när de deltog i Biggest loser 2016. När kamerorna slocknat tändes kärleken mellan paret.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Under sommaren 2017 avslöjade Pontus och Lisen att de väntade barn och under hösten blev de föräldrar till tvillingar.

Men trots att kärleken blomstrade för Pontus Björlund och Lisen Saldes har de en tuff tid bakom sig. De har försökt få in pengar på att bli Youtube-profiler, något som varit svårare än de trott.

Ikväll är de med i Lyxfällan på TV3 för att få hjälp av experterna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg. Det uppdagas snart att Pontus och Lisen har skulder på över en miljon kronor. De tvingas ofta be om pengar från nära och kära för att klara av månadens utgifter.

För Hänt berättar nu Pontus varför de valde att vara med i Lyxfällan.

– Det började med att vi fick en förfrågan från Lyxfällan i och med att vi varit med i Biggest loser och att vi har en Youtube-kanal. De visste ju inget om vår ekonomi så de undrade hur vår ekonomi var och om det var något vi behövde hjälp med att reda ut. Vilket vi hade, kan man lugnt säga, säger Pontus till Hänt.

Pontus Björlund och Lisen Saldes har sedan sin medverkan i Biggest loser erfarenhet av att synas i tv och är väl medvetna om de negativa konsekvenser det kan få. De diskuterade saken noga innan de bestämde sig för att tacka ja.

– Vi pratade om det fram och tillbaka och kände att det är värt att vara med. Det är ju så när man är med i TV, det visste vi ju sedan Biggest loser, att det är lätt att bli dömd utifrån det folk ser i ett 40 minuter långt program. Men vi visste ju att vi satt knivigt till så vi bestämde att vi skulle tacka ja. Vi behövde ju hjälp. Vi får helt enkelt ta att folk har åsikter, säger Pontus Björlund.

Tiden efter Lyxfällan

När Lyxfällan kollade igenom Pontus och Lisens ekonomi upptäckte de att paret går back 37 000 kronor varje månad. Nu, efter Lyxfällan, börjar saker och ting ordna sig.

– Det har gått jättebra, bättre än vad jag förväntat mig. Vi har följt budgeten och haft ströjobb så vi har kunnat lägga undan och så. Så senaste månaden slutade vi på plus. Jätteskönt! Det var ett tag sen, säger Pontus Björlund.

I Lyxfällan-avsnittet uttrycker både Lisen och Pontus oro över att deras relation tar skada över de ständiga pengagrälen och att deras ekonomiska bekymmer ska leda till att de ska gå isär.

– Det har blivit en väldigt skillnad efter programmet. Förut bråkade vi mycket om pengar och det blev lätt att man skyllde på den andra. “Du slösar pengar på det och du lägger pengar på det.” Och vem ska jobba och dra in pengar? Vi har ju båda varit föräldralediga. Nu har det ordnat upp sig med ekonomin och vi har mer koll. Då bråkar vi inte om sådant längre. Vi upptäckte snart att det var inte så mycket annat vi bråkade om, säger Pontus Björlund till Hänt.

LÄS MER: Biggest Loser-paret har fått tvillingar – avslöjar sanningen om detaljen i barnens namn

LÄS MER: Biggest Loser-paret väntar tvillingar: ”Långt ifrån planerat”

FOTO: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN