LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är Ace of Base-Malin försvunnen – har helt bytt identitet

30 maj, 2024 
Loke Westberg
Den nya dokumentären om Ace of Base har blivit rejält omtalad.
Men en av bandets stora stjärnor Malin Berggren syns inte till.
Hon har bytt identitet och vägrar att träda fram.
– Stod inte utanför hennes dörr, säger regissören Jens von Reis till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzéns lättklädda bild till kända idrottsmannen – skickade felBrand logo
Julia Franzéns lättklädda bild till kända idrottsmannen – skickade fel

Det svenska popundret Ace of Base slog igenom stort med sitt album Happy Nation 1992. Bandet bestod av syskonen Malin, Jenny och Jonas Berggren samt Ulf Ekberg.

I en helt färsk dokumentär, regisserad av Jens von Reis och producerad av produktionsbolaget Nexiko, får tittarna följa med på popbandets resa från start till mål. En resa kantad av dramatik, gräl och lyckorus.

Det är framförallt Ulf Ekberg och Jenny Berggren som är med i Ace of Base – All That She Wants, men även Jonas Berggren framträder i slutskedet.

Därför medverkar inte Malin Berggren i dokumentären

Någon som inte alls syns till är dock Malin Berggren, eller ”Linn”, som hon kallades av många.

– Det ärliga svaret är att Ulf var väldigt tydlig från början med att Malin inte kommer att vara med, han har inte pratat med henne på över 20 år. Hon stängde den dörren till Ace of Base för ett antal år sedan, säger filmens regissör Jens von Reis när Hänt når honom.

Annons

Malin har inte ställt upp på intervjuer eller framträdanden sedan 1998, och när Ace of Base skulle återförenas 2007 lämnade hon officiellt bandet. Idag lever hon ett privat liv väldigt i skymundan. Detta efter att pressen på henne blivit för stor under bandets storhetstid.

– Hon såg det först, att vi skulle förstöras om vi fortsatte i samma tempo. Om vi hade haft chansen att dra oss ur hade vi gjort det, men kontraktet tvingade oss att stanna, säger Jenny Berggren i dokumentären.

Det gör Malin Berggren idag

Vad Malin Berggren gör nuförtiden framgår inte i dokumentären, mer än att hon håller sig långt borta från rampljuset.

Men nu kan en källa till Hänt.se berätta att Malin Berggren däremot inte har valt att fly landet, utan bor med sin sambo i ett hus strax utanför Göteborg.

Hon har även bytt identitet.

Regissören Jens von Reis respekterar Malins beslut att inte vara med i dokumentärfilmen. Kontakten mellan honom och Malin har skötts genom systern Jenny.

Annons

– Jag stod inte utanför hennes dörr och knackade på, det gjorde jag inte. Framförallt tog jag Jenny på orden eftersom det är hennes syster och de träffas och pratar. I och med att de har en kontakt fick jag ta Jenny på orden där, de är familj och jag vill inte spräcka familjen, säger han.

Malin visste om att dokumentären gjordes, och hade enligt Jens von Reis inga problem med det. Men hon ville inte ställa upp själv, mer än att hon skrivit ett brev som hennes syster Malin läser upp i filmen.

– Linn har en önskan om att inte vara i rampljuset längre, så jag skulle inte börja prata om var hon befinner sig just nu. Det är mycket kärlek mellan mig och min syster. Jag hedrar henne genom att säga att hon inte är här just nu och är en sköld för att hålla henne utanför rampljuset, för där vill hon inte vara, säger Jenny Berggren om sin syster.

FOTO: TT / Google Maps

Annons