Därför åkte Dag Tolstoy ur Farmen direkt – fick inte komma till Torpet

Dag Tolstoy i Farmen 2021

FOTO: TV4
Dag Tolstoy förlorade kampan i Tinget mot Daniel Tholén. Men åkte han ut helt och hållet från Farmen 2021?
Varför fick Dag inte komma till Torpet?
Hänt reder ut!

Det är en riktigt spännande säsong av tv-programmet Farmen som rullar just nu på TV4. En av alla deltagare i Farmen 2021 som snabbt gjort ett starkt intryck är Dag Tolstoy, 27, som blev storbonde redan första veckan.

LÄS MER: Farmen-Dags första ord om kärleksryktet med svenska kändisen

Dag Tolstoy blev tvungen att lämna Farmen 2021

Andra veckan gick inte lika bra, då han förlorade i tinget mot Daniel Tholén, 42, och blev tvungen att lämna Farmen. Men TV4-programmet lämnade en del frågetecken efter sig.

Vad är Torpets roll i Farmen? Var inte Torpet till en början en slags andra chans för de utslagna deltagarna i Farmen? Varför fick inte Dag åka till Torpet och fortsätta sin resa där?

Nu reder Hänt ut alla frågetecken!

Dag Tolstoy åkte ut ur Farmen

Dag Tolstoy blev tvungen att lämna Farmen 2021.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Så är Farmen-Dag Tolstoy släkt med Leo Tolstoy och Viktoria Tolstoy

Varför åkte Dag ut ur Farmen och inte till Torpet?

Så hur ligger det till egentligen? Åkte Dag Tolstoy ut ur Farmen 2021 för gott denna söndag? Varför fick han inte en andra chans på Torpet? TV4 svarar.

– De senaste åren har man inte hamnat på Torpet efter att man blivit utslagen vid tinget utan det är vid gårdskampen som man slåss om sin plats på Farmen mot en Torpare, förklarar Paulina L. Bånge, som är pressansvarig för Farmen, för Hänt.

Torpet funkar alltså inte längre som en andra chans för utslagna deltagare. Och vad det gäller när Dag åkte ut ur Farmen så är det inga som helst konstigheter då han tävlade om sin plats på Farmen vid tinget, inte i en gårdskamp.

– Dag tävlar om sin plats på Farmen vid tinget. Efter deras kamp överraskar Anna med ännu en kamp, säger Paulina L. Bånge till Hänt och avslutar med:

– Denna kamp handlar om vem som ska flytta till Torpet och är alltså inte en andra chans erbjuden till någon som åkt ut utan en kamp om vem av Farmarna som blir Torpare.

Farmen sänds måndag till torsdag klockan 19:30 samt på söndagar klockan 20:00 under våren 2021.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Dag Tolstoy i Farmen

LÄS OCKSÅ: 7 saker du vill veta om Dag Tolstoy

FOTO: Jakob Dahlström/TV4