TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Dansbandsstjärnan gifte sig med sin bror

25 nov, 2020 
AvOla Lagerström
Christina ”de sista ljuva åren” Lindberg växte upp med sin styvpappa – och blev tillsammans med hans son: ”Inget planerat”.
Annons

Hur står det till världens bästa Christina?

– Bra, tack!

Under vårkanten 2019 började din livskamrat Tommy bete sig märkligt, han var förvirrad och kunde inte hålla koll på saker och ting. Läkarna fruktade hjärntumör men det visade sig vara Lymfom B – en form av blodcancer. Vad har Tommy gått igenom för behandlingar sedan dess?

– Under våren, sommaren och hösten 2019 fick han cellgifter. Sedan blev det ett litet uppehåll för att han skulle bli starkare. I mars i år fick han nya stamceller. Då låg han isolerad. Av någon märklig anledning hamnade han på en avdelning där det låg Covid 19-patieter. När jag fick veta det blev jag så förbannad att jag hamnade i ett upplösningstillstånd. Jag kan inte med ord beskriva hur arg och rädd jag var! Som tur var är Tommy stark. Han har aldrig gett upp. Senaste proverna visar att allt ser bra ut. Han har kämpat sig tillbaka. Han mår bra och jag är överlycklig.

Annons

Vad är läkarnas senaste besked?

– Att han bara ska återhämta sig. Det här har ju tagit mycket på hans kropp.Hasar psykisk ohälsa dig i hälarna efter allt du gått igenom?

– Ja, faktiskt. Jag har svårt att sova, tankarna kommer och går. Jag känner hela tiden en oro. Ungefär som när man ska gå till tandläkaren.

Christina Lindberg och Tommy Lindberg
Christina växte upp med sin styvfar, som är pappa till Tommy.


Det har talats om att du och Tommy har släktband. Räta ut frågetecknet, tack!

– Min styvfar – som jag växte upp med – hade inte kontakt med sina barn, tyvärr. När jag var 14 eller 15 tog hans son kontakt med honom, det var Tommy. Jag träffade Tommy ett par dagar och blev blixtförälskad. Han däremot var mycket äldre och tyckte att jag var en liten ”snärta”. Långt senare, när jag var 34 år, träffades vi igen. Min syrra hade bjudit hem Tommy till sig och ringde och sa: ”Du måste träffa honom”. När jag gjorde det, kände jag: ”Wow!” Jag tyckte att han var jättefin! Jag var själv med barnen. Han var också ensam. Vi blev ihop, det var inget planerat...

Annons

När tycker Tommy att du borde tagga ner?

– Jag vet inte varför, men har blivit väldigt fixerad i mitt hår. Nu när jag inte kan jobba så har jag mycket tid till annat, så jag funderar på om jag ska färga håret ljust eller om jag ska klippa det. Varenda kväll, när Tommy och jag lagt oss, sätter jag igång: ”Ser håret tjock ut?” ”Ja”, svarar han. ”Ska jag inte lägga till några fler slingor?”, frågar jag. ”Ja, gör det om du vill”, svarar han. ”Menar du det, eller är det något du säger för att jag ska sluta prata?” fortsätter jag. Det slutar alltid med att han säger: ”Nu får du ge dig!” (Skratt).

Vilken kändis såg du senast skymten av på stan?

– Ann Wilson, vi brukar träffas på Ica Maxi.

Vilket husdjur har betytt mest för dig?

– Du, jag hade en vecka – jag skulle tippa för en dryg månad sedan – när jag kände: ”Jag klarar inte det här, någon får köra in mig på mentalsjukhus!” Jag bröt ihop fullständigt. Fruktansvärt. Du vet hur det är när det blir för mycket, när man inte klarar av mer elände. När man går igenom tuffa grejer så blir man skör, man håller sig på kanten hela tiden…

Christina Lindberg med hunden valle.
Christina med hunden Valle.

Vad hände?

– Valle fick se ett rådjur som sprang omkring på tomten. Han hoppade ut från trappan, och du vet, Valle är tax och taxar brukar ha problem med ryggen. Så han ramlade ihop, kunde inte gå, släpade sig fram på bakbenen. Röntgen visade att han fått ett svårt diskbrock. Försäkringsbolaget sa att det var okej att operera honom. Två dagar senare ringde veterinären och berättade att operationen misslyckats. Det blev avlivning och ett par dagar senare fick vi hem Valle i en kartong – och en faktura på 56 000 kronor! Försäkringsbolaget ville inte betala och vi har det svårt ekonomiskt. Man var i ett töcken. Jag började gräva en grav ute på tomten och jag kan inte med ord beskriva känslan när jag stod där med spaden... Min brors fru hade precis gått bort och det var en sådan enorm sorg i familjen. Dagen efter kom min son och skrek på Tommy. Då hade något djur grävt upp Valle. Kroppen låg där, och… Jag hittade en jättefin resväska som jag la honom i – ihop med hans älsklingsgosedjur. Sedan fortsatte jag gräva. Djupt. Jag la ner väskan, täckte över en massa jord och la blommor och snäckor runtom. Nu har Valle sin lilla grav. Det här är verkligen sorgligt. När Tommy var inlagd så var det Valle son jag gick omkring och pratade med. Han var min bästa vän.

Annons

Vad drömde du i natt?

– Lustigt att du frågar det, jag kommer faktiskt ihåg det. Jag drömde att Vincent behövde pengar och var tvungen att sälja sina Beatles-skivor. Jag protesterade högljutt: ”Du får inte sälja dina LP-skivor!”

Christina Lindberg, Tommy Lindberg
Christina med Tommy – och parets katt.

Vem i din familj är skjutgladast?

– Tommy. Han har jägarexamen och har kommit hem med både fasaner och vildsvin.

Vad är det övernaturligaste du varit med om?

– Terry Evans från Det okända har varit här. Vi stod i en ring i källaren. Det var Tommy, syrran och jag. Terry höll min hand, Caroline Giertz var också med. När jag blundade såg jag pappa! Han hade cendréfärgat hår och stod på en flotte, vinkade och sa: ”Hälsa dina syskon, var rädda om varandra!” Jag tänkte: ”Jag kan inte säga detta i tv”, men jag kunde inte hejda mig utan var tvungen att få fram det.

Annons

Vad är det märkligaste du hittat?

– En sked från stenåldern. Jag var hemma hos min mormor i Örkelljunga. På den tiden fanns det varken mobiler eller datorer, så jag höll mest till i skogen och hade till och med en egen liten damm. Plötsligt en dag hittade jag en grej som liknade en vass liten sten som jag tog hem till mormor. Kort därpå kom det en massa människor och började gräva i området. ”Det är arkeologer som letar efter nya fynd”, berättade mormor.

Säg tre grejer i ditt källarförråd som du borde göra dig av med!

– Ett par gamla skidor, en köttkvarn och en massa ytterkläder.

Vilket årtal vill du leva en gång till?

– Egentligen två: 1990 och 2004. 1990 slog jag igenom. Det var ett fantastiskt år. 2004 träffade jag Tommy. Det var också fantastiskt.

Vad väntar runt hörnet?

– Jag ska storhandla! Kylskåpet gapar tomt.

Slutligen Christina, vad skulle du välja: snacka skit på stan om Mia Skäringers mamma Gun, 65, och åka på däng av Husbys Hyenor, vakna bakfull på köksgolvet med en främmande bebis i din famn eller hoppa fallskärm i Gamla Stan och veckla ut fallskärmen först 90 meter innan du når marken?

– (Skratt). Jag tar nog hoppet. Då skadar jag mig själv, ingen annan.

Christina Lindberg Wigardt

Ålder: 52.

Stjärntecken: Skorpion.

Familj: Maken Tommy, 60, barnen Kevin, 18, Victoria, 26, Enja, 25, Vincent, 28, hunden Snusa, 3.

Bor: Hästgård i Skåne och lägenhet i Playa Flamenca i Spanien.

God egenskap: Trofast, jag sviker inte mina nära och kära.

Dålig egenskap: Jag oroar mig för precis allt.

Gillar att: Laga mat.

Hatar att: Städa.

Borde: Komma igång med träningen.

Annons