LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dansbandsprofilen i Thorleifs är död – nära vännen Bert Karlssons djupa sorg

20 jun, 2024 
Dansbandsprofilen, managern i Thorleifs, Niels Kvistborg har gått bort.
Nu berättar nära vännen Bert Karlsson om den ofattbara sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casanovas om känslorna inför Mello 2023Brand logo
Casanovas om känslorna inför Mello 2023

Det var i måndags den 17 juni 2024 som musikern Niels Kvistborg tog sitt sista andetag. Han blev 77 år gammal, detta bekräftade hans döttrar Lina och Cecilia Kvistborg i ett inlägg på Facebook.

”Pappa levde livet på sitt eget sätt, bortom den svenska jantelagen. Musiken och jobbet var hans liv, och han älskade att möta nya människor. Han var otroligt karismatisk, en sådan person du bara träffar en gång i livet”, skriver döttrarna och fortsätter:

”Han tacklade livet med både humor och medkänsla, men det var hans driv och envishet som tog honom världen över och som ledde till fantastiska möten och spännande historier”.

Annons

Bert Karlssons tunga sorg: ”Det är inte roligt”

En person som stod Niels väldigt nära är kompisen och musik-geniet Bert Karlsson, 78. När Hänt når Bert är han uppriktigt tagen av sorgen.

– Det var en gammal kompis till mig som dog nu precis i dagarna. Thorleifs manager Niels Kvistborg, säger Bert till Hänt.

Niels var ju manager för dansbandet Thorleifs under flera års tid och detta är tyvärr inte det första dödsfallet som skakat det kära dansbandet. Vi alla minns väl när självaste Thorleif Torstensson avled i början av 2021, i sviterna av covid-19.

Så nu är det sorg i dansbandsvärlden?

– Nja, jag vet inte. Han var så långt borta nu på senaste tiden, jag tror inte han jobbade med dem över huvudtaget.

Bert Karlsson hann aldrig säga hej då

Bert berättar att Niels hade varit sjuk under en längre tid och det var skelettcancer det rörde sig om. Dessutom hann Bert inte ens ringa och säga adjö.

– Ja, han har haft skelettcancer. Det är inte roligt, jag hann inte ringa till honom heller och jag brukar ringa honom varje vecka. Det måste ha gått fort nu.

Annons
BERT OCH NIELS
Bert och Niels år 1999Lars S Andersson

Vila i frid Niels Kvistborg.

FOTO: TT

Annons