LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Thorleif Torstenssons hemliga bröllop med Lisbeth

03 jun, 2019 
AvOla Lagerström
Dansbandskungen Thorleif Torstensson har gift sig i hemlighet med Lisbeth.
Dansbandskungen Thorleif Torstensson har gift sig med kärleken Lisbeth. För Hänt berättar han om den stora dagen som skedde i största hemlighet.
Annons

Inte ett öga var torrt när Thorleif Torstensson, 69, känd från dansbandet Thorleifs, fick sin livskamrat Lisbeth, 54, till sin äkta hustru lördagen den första juni. Platsen var pittoreska Skoskumsgården utanför Båstad, och parets anhöriga – och några artistkollegor från Norge och Sverige – hade samlats för att i största hemlighet fira det vackra paret. Det dröjde dock inte länge förrän nyheten om dansbandskungens giftermål läckte ut.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi var väl förberedda och såg till att de närmaste och käraste fanns med på evenemanget. Vi hade verkligen legat lågt, men ett par norska vänner la ut det här på Facebook. Sedan small det till, skrattar Thorleif som sedan dess emottagit mängder av gratulationer från när och fjärran.

Thorleif i tårar under bröllopet

För Hänt medger Thorleif att han drabbades av en känslostorm under ceremonin.

– Tårkanalerna fungerade och nervositeten förhöjde stämningen, säger Thorleif som under bröllopet sjöng Fem röda rosor till dig.

Annons

Dessutom överraskade Lisbeth med att läsa upp en vacker dikt, Visan om kärleken, författad av vännen Åsa Karlström, 53. Under vigseln framförde även Åsa och kompositören Maria Staaf en specialskriven vigselvisa, som Thorleif Torstensson beskriver som ”en riktigt pärla till bröllopsmelodi”.

– Det värmer i hjärtat, säger Thorleif till Hänt.

Smekmånad i värmen

– Jag har gillat Lisbeth ända sedan 80-talet, då hon var en av måna dansvänner som ofta besökte Thorleifs, förklarar dansbandsstjärnan.

Smekmånaden blir på sydliga breddgrader, berättar Thorleif. Den 25 augusti åker han med sin Lisbeth till Turkiet på smekmånadssemester.

– Vi har aldrig varit där förut, men det lär vara väldigt fint där. Vi ska slappa vid badpoolen och stranden och bara ta det lugnt, avrundar Thorleif glatt.

Thorleif Torstensson var frontfigur, sångare och saxofonist i bandet Thorleifs från starten 1962 till nedläggningen 2012. I en intervju med Expressen 2016 berättade han om hur dansbandslivet kostade honom två äktenskap.

– Det är fruktansvärt tufft. Framför allt när man har familj. Det har gått åt ett par äktenskap. Det är ju inte bara det. Men det är ju en orimlig arbetsbörda. Jag förstår att det är fruktansvärt tufft för den andre att leva ett sådant liv, sa Thorleif till tidningen.

Men nu spirar kärleken åter för Thorleif. Stort grattis till de nyvigda makarna, önskar vi på Hänt!

FOTO: Christel Lind, TT/Karin Törnblom

Annons