hänt exklusivt

Dansbandssångerskan Lotta Idoffsons sista svåra tid i livet – försvann från rampljuset

Lotta Idoffson

En stjärna har slocknat inom dansbandsvärlden.
Lotta Idoffson från Berth Idoffs orkester lämnade oss under söndagen.
Så här såg hennes sida tid i livet ut.
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:27

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:27)

Slå på ljud

Under tisdagen nåddes vi av den tragiska nyheten att dansbandssångerskan Lotta Idoffson har gått bort. Hon blev 49 år gammal och avled under söndagen.

Lottas stora kärlek var Marcus Idoffson och makarna drev tillsammans bandet Berth Idoffs orkester som till en början startades av Marcus pappa Berth Idoff år 1995.

Stora tragedin ledde till att Lotta slutade med musiken

År 2009 fick Marcus veta att han drabbats av en obotlig tumör i hjärnan men till en början kunde han leva på relativt som vanligt. I en intervju med Hemmetsjournal från 2011 berättade han om den stora kärleken till hustrun och sonen Charlie, 17.

– Kärleken är det som får mig att må bra och är det som ger mig energi i vardagen.

Dessvärre skedde en stor tragedi några år senare. Hösten 2018 förlorade Lotta både sin make och sin svärfar Berth i cancer inom loppet av några dagar. Det var i september 2018 som Marcus avled, 38 år gammal och bara några dagar senare förlorade familjen också Marcus pappa Berth Idoff.

– Vad hände egentligen? Och vad är sannolikheten att både far och son försvinner med så kort tid emellan. Jag fick fokusera på det som var viktigt i livet, vår gemensamma son Charlie, sa Lotta i en intervju med Expressen 2020.

Efter den tragiska händelsen slutade Lotta med musiken. Men 2020 släppte Lotta sin första låt på flera års tid. Jullåten Midvinternatt skulle ta henne tillbaka till dansbandsscenen och tillägnades åt maken Marcus.

– Jag ser honom där uppe. Han lyssnar säkert på min sång, sa hon då till Expressen.

Sörjs inom dansbandsvärlden – kollegans första ord

Lotta var en mycket omtyckt sångerska inom dansbandsvärlden både av fans och kollegor.

”Riktigt tragiskt!Träffade henne många gånger men kände henne inte. Hon får sjunga tillsammans med sin man och övriga som gått vidare till andra sidan”, skriver dansbandsveteranen Anders Engberg, 71, i ett meddelande till Hänt.

”Detta är otroligt sorgligt, jag har inte träffat henne på många många år. Men jag har ett underbart minne av henne. Hon var med på att lura mig i ett program som hette Blåsningen. Hon lurade mig med att åka till Göteborg och få mig att tro att jag skulle göra ett tv-program för tv då en arg granne kom ner och det blev bråk. Hon var en underbar människa som alltid hade ett leende på läpparna. Det känns overkligt att hon nu gått bort. Livet är inte alltid rättvist.”, skriver country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg, 54, i ett meddelande till Hänt.

FOTO: MILAN VUCKOVIC

FRÅN FÖRSTASIDAN