Danny Saucedo stoppas – turnén ställs in: ”Svår situation”

Danny Saucedos show har hyllats och är just nu ute på Sverigeturné. Men nu stoppas den på grund av riskerna.

Danny Saucedo har de senaste månaderna gjort stor succé med sin krogshow The Run(a)way show. Till att börja med drog den fulla hus i Göteborg, och sedan några veckor tillbaka är Danny ute på turné runt om i Sverige – och hyllas för sin insats på scenen.

Men nu meddelar artisten att showen med omedelbar verkan stoppas. Orsaken är att regeringen under onsdagen tog ett beslut om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer förbjuds tillsvidare – på grund av Coronaviruset, Covid-19.

”Tar situationen på största allvar”

Danny Saucedo skriver på Instagram till sina fans att han är ledsen att behöva meddela att turnén stoppas, men är ändå fullt förstående till situationen.

”Vi tar situationen på största allvar och följer regeringens beslut och folkhälsomyndighetens anvisningar och måste därför tyvärr meddela att lördagens The Run(A)Way Show i Halmstad Arena, nu på lördag den 14 mars 2020 är inställd. Besked om kommande shower ges inom kort”, skriver Danny Saucedo.

Samtidigt flaggar han för att showerna förvisso kanske stoppas nu, men att ambitionen är att de ska genomföras i framtiden.

Så påverkas nöjes-Sverige

”Det är en svår situation för oss alla och vi försöker hitta ett nytt datum, så håll dig frisk och håll i din biljett!”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/B9m9q74FgAE/?utm_source=ig_web_copy_link

Danny Saucedo är inte ensam om att stoppas av de nya direktiven och reglerna. Under onsdagskvällen meddelade TV4 till Hänt att de inte kommer att ha publik i sina program, vilket drabbar fredagens livesända final av Talang 2020, där bland andra Bianca Ingrosso sitter i juryn och Samir Badran är sidekick till programledaren Pär Lernström.

”Vi följer Folkhälsosmyndighetens rekommendation och kommer inte att ha publik i våra program”, skriver Lina Bergrén, presschef på TV och C More, i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!