Danny Saucedo om destruktiva tiden efter uppbrottet från Molly

Danny Saucedo om destruktiva perioden efter uppbrottet från Molly Sandén.

I förra veckans Så mycket bättre på TV4 talade Danny Saucedo ut om tiden efter uppbrottet från Molly Sandén.
Nu avslöjar han att känslorna blev så tunga att han hamnade i ett destruktivt mönster – fyllt med alkohol och fest.

Artisterna Danny Saucedo, 33, och Molly Sandén, 27, var ett par i sex år innan de gick skilda vägar. Uppbrottet blev känt i våras då Molly valde att bryta tystnaden i direktsänd radio i samband med ett låtsläpp.

Slutet på kärlekssagan resulterade i tuffa känslor för både Danny och Molly, men det var först i Hellenius hörna som Danny valde att berätta öppet om hur han upplevde tiden efter uppbrottet. Innan dess hade han endast uttalat sig ett fåtal gånger – och då valt att hålla uppbrottet så privat som möjligt.

Under sommaren spelade Danny Saucedo in årets säsong av Så mycket bättre, som nu sänds på TV4. I avsnittet som sändes förra helgen talade han ut om känslorna efter uppbrottet från Molly Sandén. Efter att ha tolkat en av Petter Askergrens låtar förklarade han hur han tänkt:

– Det är en balansgång där, det finns en respekt som jag inte vill bryta, men jag vill ändå känna vad jag har känt utan att folk ska uppfatta det fel. Så jag försökte ta omvägar, istället för att fokusera på henne så fokuserar jag snarare på vad som kom emellan, eller vem som kom emellan, säger Danny Saucedo.

Dannys erkännande om tuffa perioden

Även i kvällens avsnitt av Så mycket bättre tolkar Danny en låt som han själv beskriver som ”en separationslåt”.

– Det kändes självklart för mig att göra en tolkning på den här låten med tanke på var jag har befunnit mig den senaste tiden. Man ska ju aldrig ta saker för givet, men det lär man sig bara via den hårda vägen. Det tror jag att jag har gjort nu, säger han i programmet.

Danny berättar att hans liv fick en ordentlig vändning efter uppbrottet – på ett nedbrytande sätt.

– Man fick ju ett alternativ, som jag inte hade valt själv. Men jag gör det bästa av det och jag har den senaste tiden varit i en destruktiv period i mitt liv. Men jag inser också att livet är fan inte fulländat om man inte får måla med de andra färgerna också, så på något sätt har jag varit medveten om den här sänkan som jag har varit i och utforskat den ganska djupt, förklarar han.

I tolkningen sjunger Danny Saucedo bland annat ”nej, ingen mer alkohol”, vilket Magnus Uggla reagerar på.

– Jag blev ändå lite nyfiken på det här med… i andra versen där med alkohol och sådär. Var det ett stort problem under den här tiden? frågar Magnus i Så mycket bättre.

– Ja, jag har krökat, svarar Danny Saucedo.

”Vill inte vara där längre”

Danny Saucedo förklarar sedan att det blev så pass mycket festande efter uppbrottet att han till slut fick nog. I ett halvårs tid skedde det nästan varje dag, vilket han beskriver i programmet som ”alldeles för mycket”.

– Men om man är i ett sådant här melankoliskt läge, som jag antar att du var under den perioden. Har man någonsin kul när man går ut då? frågar Magnus Uggla varpå Danny svarar ärligt:

– Stundvis, men till slut så… De enda vänner man har är ju likadana, eller de som jag valde att kontakta var de som var i samma båt. Så vi rodde ju åt helt fel håll tillsammans. Men jag vill inte vara där längre och jag pallar inte.

 FOTO: TV4, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!