LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Danny Saucedo och Molly Sandén – så var hela kärlekssagan

22 dec, 2019 
Danny Saucedo och Molly Sandén
Artisterna Danny Saucedos och Molly Sandéns kärlekssaga är en historia som blivit mycket omtalad.
De var ett par i sex år och hade även planer på bröllop, men sen tog det slut.
Hur blev de ett par och varför gick de skilda vägar?
Annons
Molly Sandén avslöjar: Därför gick jag och Danny skilda vägarBrand logo
Molly Sandén avslöjar: Därför gick jag och Danny skilda vägar

Det före detta artistparet Molly Sandén, 27, och Danny Saucedo, 33, träffades redan på Julgalan 2012. Men det tog ett helt år tills de visade sin kärlek offentligt, under Melodifestivalen 2013. De har setts till mycket i media samtidigt som de är två av Sveriges största artister. Men tidigare i år bröt de sin förlovning – efter sex år tillsammans.

Så träffades de

Molly är en svensk artist och popstjärna, som upptäcktes redan 2006 när hon deltog i Junior Eurovision Song Contest. Men där tog det inte slut med musiktävlingar för artisten. Hon har även deltagit i Melodifestivalen tre gånger med låtarna: Så vill stjärnorna år 2009, Why am I Crying år 2012 och Youniverse år 2016, som Danny var med och skrev.

Innan förhållandet med Danny var Molly ihop med popkillen Eric Saade, 29, sedan unga år.

Danny Saucedos karriär drog igång samma år som Molly, 2006, men i ett annat forum – nämligen i succéprogrammet Idol på TV4 där han kom på en sjätte plats. Även Danny arbetar idag som artist och låtskrivare och har släppt skivor både som soloartist, men också med gruppen EMD.

Annons

Men Danny har också haft sina turer i Melodifestivalen, även han tre gånger. Första gången var år 2009 när EMD var med och tävla med låten Baby Goodbye. Sedan ställde Danny upp solo med låten In the club år 2011 och Amazing år 2012. Två av Mello-åren var alltså samma år som Molly Sandén, kan deras blickar mötts redan då?

Frieriet på Kilimanjaro

Kärleken mellan dem verkar ha spirat på bra under åren. När de besteg Kilimanjaro år 2016 så tog Danny tillfället i akt att fria. En överlycklig Molly sa ja, och det började smått planeras för bröllop.

– Det finns inga planer i år. Men nästa år. Absolut. Massor till och med, har Danny tidigare sagt till Nöjesbladet.

Paret har i alla år de varit tillsammans visat sin kärlek för varandra på sociala medier. Inget tissel och tassel här inte. Men sista halvåret innan de bröt blev det inte så mycket kärleksförklaringar. Den senaste bilden som Molly lade ut på Danny var sommaren 2018.

Uppbrottet

Det var när Molly Sandén släppte låten med texten ”Jag beställer drinkar för en” som en hel del reagerade. Innan detta hade nämligen rykten om att paret skulle gått skilda vägar figurerat ett litet tag.

Annons

I mars i år stod det klart att de flyttat isär, brutit sin förlovning – och bröllop, det blir det inget utav. Orsaken till uppbrottet var enligt Molly att de växt ifrån varandra.

– Jag ville vara någon för honom innan jag viss­te vem jag ville vara för mig själv. Jag växte ur den person jag var i början av vårt förhållande, jag hade svårt att bli en fullständig person när jag levde så tätt inpå någon som hade känt mig så länge. Och jag kände mig inte längre som jag gjorde när vi blev tillsammans, har Molly tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Medan Danny Saucedo för det mesta var tystlåten om uppbrottet, blev det tvärtom för Molly.

– Jag har ju någon tendens att när jag mår lite sådär halvbra, det är då det kommer mycket musik, jag har gått igenom lite tuffa grejer. Men det är ju bästa terapin att få skriva av sig och nu känner jag mig mycket starkare än när jag började, sa Molly tidigare i år.

Annons

Hennes starka känslor ledde alltså till en hel del musikskapande, som gått riktigt bra. Molly Sandén har fått ett fint kvitto på att skapandet lönat sig, då hon blev nominerad till hela fem grammisar 2020.

Nya relationer

I flera månader har det ryktats om att både Danny och Molly har gått vidare på varsitt håll, med nya relationer. Men det blev inte dags att bekräfta det förrän i början av december – för båda två.

Danny Saucedo var först med att gå ut med sin nya relation. Det är modellen Anna Eriksson, 24, som har fångat hans hjärta.

– Hon heter faktiskt Anna Eriksson, har Danny Saucedo tidigare sagt till Expressen.

På frågan om hur de träffades svarar han kort:

– Det var en härlig stund.

Sedan, bara någon dag senare, var det Mollys tur.

På pressträffen för Grammis 2020, bekräftade Molly för Hänt i en exklusiv intervju att hon gått vidare att hon nu är i en ny relation.

– Jo, jag träffar en, avslöjade Molly Sandén för Hänt. Men vem det är håller hon hemligt ett tag till.

Vänner trots uppbrottet

Men uppbrott kan även de ha lyckliga slut, och trots att de inte längre är ett par verkar Molly och Danny vara vänner. I kommentarsfältet på en av Danny Saucedos bilder på Instagram är nämligen kommentaren “Fin” skrivet av Molly, efter uppbrottet.

FOTO: Instagram, TT/Karin Törnblom

Annons