Daniel Norbergs erkännande om tuffa kampen

Daniel Norberg

Daniel Norberg har under sin tid i rampljuset hunnit med en hel del.
När han i veckan gästade Efter fem öppnade han upp sig om sin tuffa prestationsångest.
– Det är inte synd om mig, men det blir så, säger komikern.

Komikern Daniel Norberg, 29, är programledare för humorprogrammet Mumbo Jumbo på TV4. Han är just nu aktuell med en ny säsong av serien där tittarna får se honom imitera flera kända profiler.

När Hänt träffade Daniel Norberg tidigare i oktober avslöjade han att han bestämt sig för att skära ner på sina arbetstider för att ha mer tid till att träffa sina vänner och sin familj.

– Jag ska bli en 2.0 version av mig själv. Mina kompisar och så har blivit lidande, jag ska våga släppa lite på prestationsångesten, sa han vid tillfället.

Daniel Norberg om tuffa prestationsångesten

I veckan besökte programledaren Efter fem på TV4 och berättade då mer om sin prestationsångesten, som han lidit av i många år. Axel Pileby, 32, inleder med att fråga Daniel Norberg om tiden då han var med och tävlade i Let’s dance.

– Man såg på tv att allt såg bra och härligt ut och ni kom tvåa, men det var en rätt tuff tid för dig?, frågar Axel Pileby.

– Det var det. Men det är för att jag har så höga prestationskrav. Om jag vet att jag kan prestera bra i någonting då vill jag liksom bevisa, jag tror att jag vill bevisa för mig själv, att jag kan det. Jag vill bevisa att jag kan bli jätteduktig på att dansa.

Många som deltar i Let’s dance vittnar om att det var bland den roligaste tiden i deras liv, men för Daniel Norberg blev det inte riktigt så.

– Jag lärde känna folk absolut, men det var mest fokus på… jag liksom definierade det utifrån prestationen mer än själva upplevelsen i sig.

Daniel Norberg har tidigare tävlat i rodd och över under denna period i hans liv kände han av prestationsångesten.

– Jag tyckte absolut att det var kul att ro men det blev till slut ”jag kan bli bäst i Sverige på det, då får jag se till att bli det annars är det ett misslyckande”. Det är inte synd om mig, men det blir så.

FOTO: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT, TV4

SENASTE NYTT!