Dan Spinelli Scala: "Läkaren sa att jag kanske inte skulle överleva"

För knappt fyra år sedan började det tjuta i Dans öron under en fotbollsträning och han förstod direkt att något var fel. Hur allvarligt det var insåg han inte. Det gjorde inte läkarna heller. Till slut blev det en kamp på liv och död.

Är det någon utmaning som ses som tuff är det att delta i “Robinson – love edition”. Dan Spinelli Scala, 30, har dock redan fört en ännu hårdare kamp. Mot sin egen kropp. För knappt fyra år sedan började det tjuta i Dans öron under en fotbollsträning och han förstod direkt att något var fel. Hur allvarligt det var insåg han inte, men han fördes med ambulans till sjukhuset, där läkarna konstaterade att han drabbats av en stressattack. När Dans lillebror kom för att hämta honom förvärrades dock läget.

– Han sa något i stil med “Ligger du här och latar dig?”. När jag skulle svara kunde jag inte prata, berättar Dan för Aftonbladet och förklarar att han knappt kunde vrida på huvudet.

– Min motorik var helt fel. När jag märkte det fick jag panik. Jag var livrädd.

 

Dan fick klartecken av läkarna för att medverka i "Robinson". Foto: TV4

Dan fick klartecken av läkarna för att medverka i “Robinson”. Foto: TV4

Läkarna förstod att läget var allvarligare än de först trott och skickade Dan till Karolinska sjukhuset. Efter att han fallit in och ut ur medvetslöshet konstaterades en stroke.

– En läkare sa ”Dan, vi ska operera dig. Det är 30 procents risk att du inte överlever. Om du gör det får du räkna med att bli förlamad”.

Dagen efter operationen vaknade han upp med rummet fullt av vårdpersonal och familj. Någon av dem undrade om han kunde prata.

– Jag testade att säga ”ja” i huvudet flera gånger innan jag vågade säga det högt. När jag sa det så började flera gråta, då förstod jag att de hade hört det.

Tack vare Dans goda fysik och en utmärkt läkarinsats klarade han sig bättre än någon vågat hoppas på. Idag tänker han på att inte ta livet för givet och att delta i “Robinson” är ett sätt att leva till fullo.

– Jag tänkte ”Vad kan vara bättre än att dra i väg till en öde ö där det knappt finns något att äta?” för att minnas vad som verkligen är viktigt.

Andra läser:

Hollywoodfrun Åsa Vesterlunds tunga besked: ”Cancern är tillbaka”

Aina Lesse: ”Jag är sjukt nöjd med mina tuttar”

Våren är äntligen här – Madde och Leonore lekte i parken

SENASTE NYTT!