Dagny Carlssons starka ord om Coronaviruset

Coronavirusets spridning har vänt upp och ner på hela Sverige.
Men Dagny Carlsson, som fyller 108 i maj och tillhör riskgrupperna, är inte rädd.
– Jag är vid gott mod och fortsätter så länge jag kan. Ska jag dö så gör jag ju det, säger Dagny till Allas.

Dagny Carlsson, 107, är inte bara en av Sveriges mest populära bloggare, hon är också den äldsta. I sin blogg delar hon med sig av betraktelser från nu och förr. Just nu innebär Coronavirusets spridning i Sverige en stor omställning för oss alla. Så även för Dagny som tillhör riskgrupperna.

Så sent som i julas tvingades Dagny uppsöka sjukhus. Det visade sig att hon drabbats av lunginflammation. Några veckor senare kunde hon dock ge lugnande besked då hon var återställd. Dagny har varit med om en hel del under sin livstid. Trots Covid 19:s spridning är det inte något hon räds.

I en intervju med Allas säger Dagny att hon idag mår bra och känner sig frisk, och att det är “meningslöst att oroa sig”.

– Både kyl och frys är full med mat så det ordnar sig. Man får liksom ta det som det kommer och inte måla fan på väggen. Det är ju så mycket varningar och skrämselskott. Men det är klart att det är viktigt att hålla sig inne, tvätta händerna och vara noga, säger Dagny Carlsson till Allas.

Dagny Carlsson om Corona: ”Vid gott mod”

Dagny som levt över ett helt sekel har upplevt liknande saker tidigare. Däribland spanska sjukan som spreds i Sverige för 100 år sen.

– Jag var liten då och minns inte så mycket. Men jag kommer ihåg när min morbror kom hem efter första världskriget och smittade mig med skabb. De var tvungna att ta mig till sjukhus där en sjuksköterska hotade mig med stryk om jag inte slutade skrika. Då teg jag på minuten. Så skulle det inte går till nuförtiden. Nu är det mycket bättre, säger Dagny, som tar framtiden som den kommer.

– Jag är vid gott mod och fortsätter så länge jag kan. Ska jag dö så gör jag ju det, säger Dagny till Allas.

FOTO: TT/IBL

SENASTE NYTT!