Dagny Carlssons erkännande om svåra livsförändringen

Dagny Carlsson

Sedan coronapandemin blev ett faktum i våras har 108-åriga Dagny Carlssons liv förändrats drastiskt.
Nu berättar bloggerskan om den tuffa omställningen.
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”
Slå på ljud

I våras fyllde den folkkära bloggerskan Dagny Carlsson 108 år. För snart tio år sedan gick hon en datorkurs som resulterade i att hon startade en blogg. Denna fick snart stor spridning i medierna och numera är Dagny känd som ”Sveriges äldsta bloggare”. Hon har varit både vinter- och sommarvärd i P1 och dyker titt som tätt upp i tv-rutan.

Trots sin höga ålder har Dagny hälsan i behåll. I juni tvingades hon dock uppsöka läkarvård efter att råkat ut för en olycka under en promenad. Hon hade då råkat trilla i backen och fått ett sår i ansiktet.

”Förbipasserande personer tillrådde läkarvård men hur jag kom till Danderyds sjukhus minns jag inte”skrev Dagny Carlsson på sin blogg vid tillfället.

Nya hälsobeskedet efter olyckan

Olyckan ledde till att Dagny fick sy ett par stygn vid ögonbrynet. Redan i juli meddelade hon sina läsare att hon mådde bättre och att plåstret skulle bort. Det verkar onekligen som att Dagny hade tur i oturen.

”I övrigt mår jag bra fast jag livnär mig på industriprodukter”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg.

På grund av coronaviruset har Dagny Carlsson tillbringat de senaste månaderna hemma och hon har undvikit kontakt med andra människor. Hon har vid flera tillfällen påpekat att livsförändringen inte är uppskattad.

”Den här coronaepedemien tråkar ut mig. Jag har inte det minsta roligt och tiden sniglar fram. Jag vill inte klaga i onödan men lite missnöje med sakernas tillstånd kan man väl ändå få lov att anföra”.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Dagny Carlsson om nya livssituationen

I en intervju med Allas har bloggerskan tidigare berättat att hon inte är rädd för coronaviruset. Hon menar att det är onödigt att oroa sig för det hon själv inte kan påverka.

– Det är meningslöst att hålla på att oroa sig, alla blir ju inte sjuka och det som sker det sker, sa hon till tidningen i våras.

I ett nytt inlägg förklarar Dagny dock att hennes nya liv börjar gå henne på nerverna. Hon tror att situationen hade sett annorlunda ut ifall man infört fler restriktioner och att de rådande rekommendationerna påverkar både hon själv och andra äldre negativt.

”Det går inte att leva helt normalt i dessa coronatider. Folk får träffas hur som helst och det drabbar många äldre som sitter ensamma och nu får sakna kontakt med sina närmaste”, skriver Dagny Carlsson.

FOTO: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT, Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons egna ord om sjukdomen: ”Vissen”

FRÅN FÖRSTASIDAN