Dagny Carlsson om att hitta kärleken – efter 16 år som änka

01 okt, 2020 
Dagny Carlsson
Att hitta kärleken är en knepig kamp för alla, inte minst för folk som är över 100 år gamla.
Nu berättar 108-åringen Dagny Carlsson om sin situation i dejtingdjungeln.
– Det är allmänt känt att vi har kvinnoöverskott, skriver hon.
Annons
Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka
Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka

När Dagny Carlsson, 108, var 99 år gammal gick hon en datorkurs som resulterade i att hon startade en blogg. Idag är hon känd som Sveriges äldsta bloggare och har blivit en av landets mest folkkära profiler. Hon både syns i rutan och hörs på radion med jämna mellanrum. Bloggen uppdateras fortfarande flera gånger i veckan och trots sin höga ålder håller Dagny igång som aldrig förr.

Eftersom att hon tillhör en riskgrupp ska hon helst inte träffa så mycket människor just nu. Och tidigare har hon berättat att hon känt sig mycket ensam under coronapandemin. Men ett ljus i mörkret var när syskonbarnen Leif och Gun nyligen kom och överraskade henne med en kaffekorg full av bullar och tårta.

Annars håller hon igång det sociala så gott hon kan genom att träffa hemtjänsten flera gånger om dagen och såklart hennes likasinnade bästis.

”Hon är toppen, min bästis, och är alltid trevlig att umgås med. Det är inte all vänskap som varar i 60 år, som vår har gjort”, skriver Dagny nu på bloggen.

Annons

Dagnys moderna syn på kvinnor

Att Girl-power är viktigt för 108-åringen råder det inga tvivel om, så därför kom det inte speciellt oväntat att hon nu hyllar sin bästis och alla andra kvinnor. Hon menar att det är kvinnorna som är det starkaste könet då de ofta blir kvar och får ta hand om barn och hushåll om mannen dör.

”Att kalla kvinnofolk för det svaga könet är därför fel tycker jag. Det är mycket som är fel i vår ofullkomliga värld”, fortsätter hon.

Dagny blev änka för 16 år sedan när hennes livskamrat Harry Carlsson lämnade henne. Men livsglöden har hon inte gett upp för det och nu har även hennes bästis blivit änka. Det gör att de har mycket gemensamt på kärleksfronten.

”Idag kom bästisen förbi på besök medförande goda kakor till eftermiddagskaffet. Hon har också blivit änka så nu saknar vi en partner båda två”, skriver Dagny.

Dagnys kärleksbesked

Det enda som saknas i Dagnys liv är en person att dela vardagen med. Men att hitta en man i 100-årsåldern som vill samma sak som hon är hon medveten om kan bli svårt.

Annons

Och även om bästisen också är änka verkar de inte så jättesugna på nya förhållanden. Dagny är även realistisk i sitt tänk då hon också vet att det är kvinnoöverskott bland människor i den åldern.

”Det är allmänt känt att vi har kvinnoöverskott och bara för att vi båda är änkor är ingen av oss är sugna på att finna någon ny heller. Jag får nog isåfall jaga förgäves, för marknaden för giftaslystna 100-åringar är nog rätt liten”, skriver Dagny.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons