Dagny Carlsson om beslutet: Därför skaffade jag aldrig barn

09 okt, 2020 
Dagny Carlsson är 108 år gammal.
Nu väljer hon att avslöja varför hon aldrig skaffade barn.
”Det var antagligen inte meningen att jag skulle bli en mor”, skriver Dagny på sin blogg.
Annons
Sigrid Bernsons bebislycka – stora glädjen över familjetillskottet: ”Lilla underbara älskade”
Sigrid Bernsons bebislycka – stora glädjen över familjetillskottet: ”Lilla underbara älskade”

Dagny Carlsson, 108, är förmodligen Sveriges och kanske världens, äldsta bloggare. Hon är oerhört populär och har drivit sin blogg sedan hon var 100 år gammal.

Men den senaste tiden har varit tråkig och tuff för Dagny, som för många andra. Detta då coronapandemin gör att hon knappt får träffa någon.

För SVT har Dagny Carlsson tidigare berättat vad hon gör om dagarna, nu under coronakrisen. Då sa hon att hennes blogg är en stor räddning under denna tråkiga tid, då hon kände en samhörighet med alla sina läsare. Bloggen är även ett bra tidsfördriv när hon inte kan göra annat.

– Ja, ja bloggar ju på kvällarna. Jag har fått så mycket kompisar för den där bloggen. Folk tycker att de känner mig, sa hon till SVT.

Kärleken till syskonbarnen

Så något positivt i allt det mörka är att Dagnys blogg uppdateras flitigt nu under coronapandemin. I inläggen skriver hon om blandande ämnen, både allvarliga, tråkiga och roliga saker. I ett inlägg har hon skrivit om barn och varför hon aldrig skaffade barn.

Annons

Hon inleder inlägget med att berätta hur tacksam hon är över sina syskonbarn.

”Ibland oroar man sig i onödan och det känns då som en lättnad att veta att man inte är i katastrofläge. Idag ryckte mina snälla syskonbarn ut till min hjälp när jag trodde att elspisen lagt av. Den var bara avstängd med en knapp som jag inte visste om. Jag är mycket tacksam över deras hjälp”, skriver hon.

Därför skaffade Dagny aldrig barn

Dagny Carlsson skriver vidare att hennes familj har blivit större.

”Släkten har att utökats med en medlem. Alla gläder sig åt nykomligen som är en flicka. Hon har tillkommit genom insemination, Teknikens underverk således. Blivande morfadern gläder sig åt kommande lekar och skojiga saker de skall göra när barnet blivit lite äldre.”

Bloggerskan själv har inga egna barn – vilket hon förklarar i inlägget.

”Jag har inga barn för att jag valde fel man vid första giftermålet. Sedan ansåg jag mig vara för gammal vid det andra giftermålet. Det var antagligen inte meningen att jag skulle bli en mor”, skriver Dagny Carlsson.

FOTO: TT

Annons