Dagny Carlsson, 107, om personliga gåvan från drottning Silvia

Drottning Silvia skickade personlig hälsning till Dagny Carlsson.

Igår fyllde Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson, 107 år. Den stora dagen tillbringades med släkt och vänner samt både tårta och champagne. I brevlådan dök också en härlig överraskning upp – en personlig hälsning från drottning Silvia.

Hela Sveriges favoritbloggare, Dagny Carlsson, firade igår sin 107:e födelsedag. Dagny har blivit känd som Sveriges äldsta bloggare. Bloggen blev en hobby efter att hon gått en datakurs när hon var 94 år gammal.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Sin födelsedag firades förstås med pompa och ståt i sällskap av familj och vänner – och både kaffe och champagne.

På sin blogg har Dagny Carlsson skrivit om högtidsdagen.

“Idag har det varit en minnesrik dag för jag har påbörjat ett nytt levnadsår. Med andra ord sagt så har jag fyllt 107 år. Det har inte försiggått i det tysta utan det har varit uppvaktningar från kl 12:00 till kl 16.00“, skriver Dagny.

Under dagen fick hon också besök av SVT, dokumentärfilmaren Åsa Blanck och den finske regissören Finn Lyckoberg. På kvällen åkte hon med släkt och familj till en restaurang för att inta en fin supé.

I blogginlägget berättar Dagny också att drottning Silvia skickat en personlig gratulation.

Det är med stolthet jag talar om att Drottning Silvia sänt mig ett personligt skrivet gratulationssbrev“, skriver Dagny Carlsson.

Har träffat drottningen förut

I TV4-programmet Efter fem berättar Dagny Carlsson om gratulationen.

– Jag har fått personligt brev från drottning Silvia. Hon har skrivit det själv faktiskt, för det kommer inte från något kansli. Det kändes äkta, berättar Dagny Carlsson för programledaren Tilde de Paula Eby.

Det är dock inte första gången Dagny har med drottningen att göra. I mars förra året fick hon träffa både kungen och drottningen. Då blev hon inbjuden till slottet där hon fick en trevlig pratstund med kungaparet.

– Kungen och jag pratade om hans förfäder och lite om resor och sånt. Och drottningen och jag pratade om barnbarnen, som jag inte har, men hon har ju, sa Dagny då.

Dagny berättade också att hon är mycket förtjust i drottning Silvia.

– Hon är förtjusande. Så naturlig och inte på något vis sådär högdragen, inte det minsta. Och hjälper en på traven att prata också, om man kommer av sig lite, sa bloggaren.

LÄS MER: Dagny, 105, fick träffa kungaparet – nu avslöjar hon vad de pratade om: ”De frågade mig…”

LÄS MER: 106-åriga Dagny Carlssons glädjebesked efter olyckan

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Patrik Österberg/TT