LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Dagens ishockey är en orgie i våldsamma sammanstötningar och misshandel"

26 mar, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
Ishockeysäsongen tycks pågå i evighet. I påskveckan börjar TV4 sända från SHL:s slutspel och när man så tror att faran är över drar ishockey-VM i gång den första maj.
Annons

Jag gillar ishockey och har under decennier älskat Djurgården IF i Elitserien och Tre Kronor i OS och VM. Men nu är det slut.

Dagens ishockey är en orgie i våldsamma sammanstötningar och misshandel. TV4 borde varna känsliga tittare inför varje match. Antalet hjärnskakningar har ökat drastiskt i SHL det senaste året. Något som konstateras i tv-sportens sändningar, men som ingen tycks göra något åt.

niklaswikegård
Niklas Wikegård har en ovana att rasa i tv.

I TV4 sitter Niklas Wikegård, testosteronfylld hockeyexpert, och försvarar den råa misshandel som numera pågår på isen. ”Simmar man med hajar ska man ha på sig stålbyxor”, sa han efter att en spelare bars ut på bår nyligen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ingen reagerade varken på det fåniga uttalandet eller våldet på isen. Men när Wikegård i sin blogg använde uttrycket ”nagellackslirare” tog det hus i helsike. Då vaknade tyckare och rasade mot det sexistiska bildspråket. Något är fel i dagens mediasamhälle om misshandel accepteras medan man reagerar så hårt på sexistiska uttalanden.

I veckan visar SVT ishockey-VM för damer. Se det i stället. Där slåss de inte.

 /Leif Schulman

Annons