LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Då tar Kungen farväl av sin vän Noppe Lewenhaupt

14 mar, 2017 
Linnéa Geijer
Den 1 mars hittades folkkäre krögaren "Noppe" Lewenhaupt död. Nu har familjen fastställt datum, tid och plats för hans begravning.
Annons

Den 1 mars hittades entreprenören och kungens nära vän Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt död i vattnet på Hundudden utanför Djurgården. Polisen misstänker inget brott, och Noppes familj har nu offentliggjort tid och plats för begravningen genom en begravningsannons i söndagens Dagens Nyheter.

“Allas vår älskade Carl Adam Lewenhaupt. Du är hos oss för evigt. Vila i frid”, står det i annonsen undertecknat “Noppes” familj. Enligt Expressen kommer begravningen äga rum den 31 mars i Hedvig Eleonora kyrka.

Hans Rhodin, kyrkoherde för Oscars församling och en nära vän till Noppe, kommer att hålla i begravningen.

– Det blir en traditionell begravning med psalmer som familjen har sjungit förr, berättar han för Expressen.

Noppe och kungen har varit vänner sen barnsben.

I talet kommer han understryka vad Noppe betytt för så många.

– Det kommer förstås att handla om vilken glädjespridare han var, berättar Hans och tillägger att han känner sig ärad för förtroendet Noppes familj gett honom.

Annons

Kyrkan har plats för 700 gäster, och varje stol väntas fyllas av Noppes stora krets vänner, två av gästerna är naturligtvis Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia.

– Kungen och drottningen kommer att delta i begravningen, har hovets informationschef Margareta Thorgren under dagen bekräftat.

Kungen har tidigare beklagat sorgen för sin väns bortgång.

– Det är självklart en tragisk händelse som har hänt. Det är något vi beklagar. Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans, sade han dagen efter Noppes bortgång.

– Han var en riktig spjuver i ordets rätta bemärkelse. Vi har haft många goda skratt tillsammans. Jag vill sända en tanke till hans hustru och alla som har stått honom nära.

Noppe blev 69 år gammal och efterlämnar hustrun Lee Lewenhaupt som han gifte sig med 2004. Noppe fick själv inga barn men hade flera bonusbarn genom sina äktenskap, bland dessa Lees son.

Noppe med hustrun Lee is somras.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons