LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Då har Malou efter tio säsongspremiär efter uppehållet

10 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Malou von Sivers har varit i blåsvädret ett flertal gånger det här året och har fått ta emot hård kritik i både tidningar och sociala medier.
Nu avslöjar TV4 för Hänt hur framtiden ser ut för programledarens egna program Malou efter tio.
Annons
TV4:s agerande – efter skarpa kritiken mot Malou von SiversBrand logo
TV4:s agerande – efter skarpa kritiken mot Malou von Sivers

Med 30 år i bagaget är Malou von Sivers utan tvekan en av TV4:s mest rutinerade programledare, och under vardagsmornarna har man i 15 år kunnat se henne intervjua en och annan känd person i intervjuprogrammet Malou efter tio. Men på senaste tiden har det varit tufft för tv-profilen. Nu berättar TV4 ifall vi kommer kunna räkna med en höst med Malou efter tio eller inte.

Hård kritik mot Malou von Sivers

Första gången Malou möttes av skarp kritik var när hon intervjuade rapparen Greekazo tidigare i år. Då den unga rapparen hade nått 40 miljoner streams på bara fyra månader skulle intervjun handla om hans framgångar med musiken, men istället kom det att enbart handla om droger och kriminalitet. Även Anders Öfvergård, som då var aktuell med programmet Anders och knarket, anslöt sig till samtalet, och efter intervjun blev de anklagade för att ha varit både hårda och dömande. För Aftonbladet berättade sedan Malou om sina egna tankar kring händelsen:

Annons

– I det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik. Jag hoppas han vill komma tillbaka och prata mer om det en annan gång.

Greekazo är dock inte den enda gästen som har riktat kritik mot programledaren den senaste tiden. Även författaren Siduri Poli kände sig upprörd efter att hon varit hos TV4-profilen för att prata om sin bok, men istället fick frågan om vad hon tycker om en dödsskjutning på en 12-årig flicka. På sin Instagram skrev Siduri om sin besvikelse och ilska:

”Det fucking räcker. Ironin när jag blir bjuden till Nyhetsmorgon för att prata om min debutbok som bland annat handlar om att oavsett vad vi gör så måste vi dras in i medias alarmistiska rubriker, bara för att rubrikerna berör kroppar som våra och orter vi kommer ifrån.”

TV4:s nya besked om Malou efter tio

I ett senare inlägg berättade Siduri hur hon hade förberett sig inför intervjun, och hur ledsen hon blivit när fokus då hade hamnat någon helt annanstans.

Annons

”När jag såg inslaget började jag gråta. Hade suttit uppe hela natten för att plugga svar på frågor (om boken!), välja outfits och hantera stressen av att ens vara med i live-TV framför 1,6 miljoner tittare. För att sedan inte ens få prata om en bok jag slitit med i ett helt år.”

Men på senaste tiden har det varit väldigt tyst om programmet, och då deras senaste uppdatering på Instagram är ifrån april är det många som har undrat om det verkligen kommer bli något mer Malou efter tio. Men i ett mail till Hänt bekräftar nu Mia-Li Hallengren på TV4 att programmet snart kommer att dra igång som vanligt igen.

”Malou drar igång igen 28e september”, skriver hon.

FOTO: Michaela Hasanovic/TT, TV4

Annons