LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Då har DET: Kapitel 2 premiär – vågar du se den?

05 sep, 2019 
Hannah-Fina Rohrmüller
Bill Skarsgård som clownen Pennywise
Nu har uppföljaren till DET biopremiär och den är inte mindre läskig än den första filmen som hade premiär 2017.
Annons
DET: Kapitel 2 har premiär – vågar du se den?Brand logo
DET: Kapitel 2 har premiär – vågar du se den?

Ni kanske minns clownen Pennywise som Bill Skarsgård, 29, spelade och även kommer att spela i uppföljaren DET: Kapitel 2. Den hemska clownen Pennywise har ansiktet helt målat i vitt och rött samtidigt som blod rinner ner för kinderna från ögonen. Han satte skräck i den lilla staden Derry, USA, och barn efter barn försvann spårlöst.

I DET gör clownen Pennywise allt för att skrämma kompisgänget “The Losers Club” som till slut besegrade honom. Nu 27 år senare sätter clownen skräck i staden igen och kompisgänget måste samlas för att sätta stopp barnmördaren Pennywise för gott.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

DET utspelar sig från Stephen Kings roman och gjordes om till filmmanus av Gary Dauberman. DET blev en av de mest sedda och omtyckta skräckfilmerna som någonsin har gått på bioduken.

Bill Skarsgård får barnen att gråta

Clownen pennywise med röd ballong
Clownen Pennywise.

Bill har tidigare berättat om inspelningarna från DET som han inte kommer att glömma i första taget. En dag ska regissören nämligen ha tagit in ett gäng extra barn för en speciell scen och ingen av dessa ska ha haft en aning om vad som skulle ske. Men när Bill entrade rummet i fullutstyrsel, hände något.

Annons

– Några av barnen fascinerades verkligen, men vissa kunde inte ens titta på mig och några skakade sönder berättar den svenska stjärnan och fortsätter:

– Ett av barnen började att gråta och regissören skrek ”action!” och när de sa just ”action” hade jag totalt gått in i karaktären. Så vissa av dessa barn blev livrädda och började att gråta mitt i tagningen och det var jag då som jag insåg ”Vad håller jag på med? Vad är det här? Detta är ju fruktansvärt!”, avslutade han.

Tidigare i en intervju med tidningen Interview Magazine som Daily Mail tagit del av, öppnade Bill upp sig om upplevelsen att ta sig an den läskiga clownrollen. Själv säger han att om han gjort sitt arbete bra och gått in i rollen fullt ut, då kommer han garanterat lämna barnen traumatiserade efter att ha tittat.

– Det är verkligen en underlig väg att gå. Om jag lyckas med det som jag har försökt göra med den här karaktären, kommer jag att traumatisera barn, sa han i intervjun.

Biopremiär 6 september.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons