Claudia Gallis ärliga ord om händelsen: "Gråter och gråter"

12 sep, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Claudia Galli Concha berättar nu i sin blogg om panikångesten.
I ett långt ärligt inlägg i sin blogg skriver Claudia Galli Concha om panikångestattacken som hon fick häromdagen.
Annons

Igår uppdaterade skådespelaren och manusförfattaren Caludia Galli Concha, 40, sin blogg. Men de vanliga glada Claudia var inte där. Istället berättade hon ärligt om en panikångestattack hon fick häromdagen.

Claudia Galli Concha kände redan när hon var på gymmet på kvällen att någonting var på gång.

“Började med att träna magen med olika situps övningar, och när jag låg därpå golvet och tittade i taket så kände jag mig plötsligt så svag, trött men inte sovtrött och svag. Jag försökte köra lite andra övningar, lår, rygg…lika svag. Sen kom ledsamheten. Från ingenstans.” skriver hon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men det var först när hon kom hem igen, där hennes man Manuel Concha, 37, väntade, som panikångesten utlöstes.

“Det kändes som att benen inte bar längre. Manuel frågade vad som hade hänt, och eftersom jag är så bekant med det här även om det var längesedan sa, jag har en panikångestattack, sen kom hyperventileringarna, in med all luft som får plats i lungorna och ut, in och ut, försöka hålla emot för att inte andas för snabbt, då kan man svimma. Andas…det är allt jag tänker på. Jag vet inte hur länge jag sitter så. Manuel sitter bredvid mig. Jag är inte typen so vill ha tröst under en sån här attack, sällskap ja, kramar nej.” skriver hon och fortsätter:

Annons

“Efter hyperventileringen kommer gråten. Massor. Jag känner hur den väller upp och ber Manuel hämta en kudde och sen släpper jag ut all gråt rakt in i kudden. Jättemycket gråt. Jättehögt gråter jag men kudden dämpar. Jag gråter och gråter och gråter tills det inte finns någon gråt kvar. Sen andas jag.”

Sedan gick panikångesten över och Claudia Galli Concha beskriver det som att hon kände sig renad.

“Det är en skön känsla.”, konstaterar hon.

Claudia Galli Concha vet inte vad det var som utlöste attacken och vill heller inte spekulera, men hon tror att det bara var känslor som var tvungna att komma ur henne.

FOTO: Stella, IBL

Annons