clara herngren

Clara Herngren om separationen från Felix: ”Jag klarar inte mer”

Clara och Felix Herngren

Det är allmänt känt att Felix och Clara Herngren träffades under dramatiska omständigheter.
Nu berättar Clara om den tuffa tiden i början och hur paret behövde separera från varandra.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felix Herngrens avslöjande om nya säsongen av Solsidan
0:35

Efter reklamen: Felix Herngrens avslöjande om nya säsongen av Solsidan

(0:35)

Slå på ljud

Kärleken sprudlar mellan Felix Herngren, 56, och hustrun Clara Herngren, 49, och numera tillbringar de sin tid i Palma på Mallorca. Hösten 2022 tog paret med sig barnen och sitt pick och pack och flyttade ner till den spanska paradis-ön.

Felix och Clara träffades 2003 när Clara medverkade i tv-serien Ulveson och Herngren, och ju mer de umgicks med varandra desto mer insåg de båda att det var en romans mellan dem.

Felix Herngren om skilsmässan

Men problemet var bara att Clara var förlovad och Felix var gift och redan efter första kyssen blev de påkomna.

– Det var en väldigt jobbig period, vi hade varit gifta i tolv år och hade tre barn tillsammans. Det tog ett par år innan jag fick någon form av stabilitet i tillvaron. Jag tror inte att det finns några lyckliga skilsmässor, har Felix sagt till Allas.

Clara hade ett barn när hon träffade Felix och han hade tre med sin ex-fru Jenny Myrberg, 57. Idag har de även tre gemensamma barn.

År 2005 ringde bröllopsklockorna för Felix och Clara och sedan dess har mycket hänt.

Clara Herngren om relationen med Felix: ”Jag klarar inte mer”

Men om vi backar bandet lite till när de blev ett par så var det inte särskilt lätt, speciellt inte för Clara.

– Jag hade så sinnessjukt dåligt samvete för honom framförallt. Det fanns inte i min värld att man skulle skilja sig, men nu gjorde jag det. Det var så mycket som krävdes av mig, jag var inte riktigt rustad att klara av det. Och alla var så besvikna på oss. Jag kände mig verkligen som världens vidrigaste människa, säger hon i en ny intervju med Femina.

När det var som allra värst behövde till och med paret separera under en period. Clara hade en skonad uppväxt i lyxiga Saltsjöbaden och eftersom hon tror på karma så väntade hon på att problem även skulle komma till henne. De känslorna kom när allt hände med Felix i början.

– Jag minns att jag satt i bilen och var tvungen att stanna vid vägen. Jag kände ”nu har jag fått tillbaka så mycket, jag klarar inte mer, jag fattar grejen. Jag har haft en räkmacka men nu är det överspelat. Jag fattar, men snälla, nu måste det lösa sig”. Det var en så otrolig kickback, säger Clara till Femina.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN