Claes Malmberg och Fatima har separerat: "Jag tycker om att vara ensam"

20 år av samboende är över. Makarna Claes Malmberg och Fatima Rainey Malmberg har flyttat ifrån varandra.

De levde ihop i nästan 20 år, men nu har Claes Malmberg, 53, och Fatima Rainey Malmberg, 47, valt att flytta isär. Sedan i augusti är makarna skrivna på olika orter. Han i Lund och hon i Bjärred, medan gemensamma barnen  Perla, 10, och Nelson, 15, åker emellan.

– Det är inte mer än tio minuter med bil mellan oss, så det är inga stora avstånd. Barnen bor hos mig ibland och henne ibland. De har rum på båda ställena och bor lite där de känner för, berättar skådespelaren för Aftonbladet.

Foto: All Over

Claes Malmberg och Fatima Rainey Malmberg stänger inga dörrar för framtiden. Foto: All Over

Om särbolivet är en långsiktig lösning återstår att se.

– Jag håller på att bli en gammal gubbe, jag tycker om att vara för mig själv. Det finns många fördelar med att vara ensam också. Man behöver inte ha någon som vill ha det på sitt sätt. Man sköter sig själv. Plockar in disken när man vill, tvättar när man vill. Det hade väl varit en sak om jag var pensionär och inte hade någonting att göra på dagarna. När man är ensam tvingas man reflektera över sin existens. Sitt liv, sin död. Jag tänker på min egen död varje dag, säger han till Expressen.

Enligt Fatima har de inte uteslutit några möjligheter för framtiden.

– Det här är inte slutet. Det är bara en början på något nytt. Antingen tillsammans, eller isär. Vi har lämnat allting öppet, och har inte skilt oss. Det är nyttigt att ta några steg tillbaka i bland.

Makarna är inte ensamma om att separera för kärlekens skull. Hänt har tidigare berättat om Marcus Birro, 42, och Jonna Vanhatalo, 38, som kämpar för sitt äktenskap.

Senaste nytt