Mello-artisten Claes-Göran Hederström är död – familjens sorg

Claes-Göran Hederström

Schlager-stjärnan Claes-Göran Hederström har gått bort.
Familjen bekräftar dödsfallet i Kulturnyheterna.
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:27

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:27)

Slå på ljud

Claes-Göran Hederström har gått bort, det bekräftar nu familjen för Kulturnyheterna. Clas-Göran Hederström blev 77 år gammal och gick bort natten till tisdag.

Stora succén efter hiten i Melodifestivalen

År 1986 kammade han hem vinsten i Melodifestivalen med superhiten Det börjar verka kärlek banne mig, skriven av Peter Himmelstrand.

Låten den då 22-årige artisten till Eurovision där han slutade som femma av 17 deltagande länder. Schlager-dängan har varit en favorit för många sedan 1986 och bara härom året avslöjade Clas-Göran att låten drar in pengar än idag.

– Jag tjänar ju fortfarande pengar på låten vilket är helt otroligt. Alla har ju minnen till den här låten. Ett tag tyckte jag det var lite tjatigt. När jag uppträder blir det ju cirka 2 minuter, och det är ju ganska lindrigt, sa Claes-Göran Hederström till sajten Newsner år 2020.

Det var inte allt för länge sedan som svenska folket fick se Clas-Göran på Mello-scenen. Under musiktävlingen 2020 uppträdde han nämligen tillsammans med andra kända schlager-legender i en av mellanakterna.

Clas-Göran är i grunden från Danderyd i Stockholm men bodde på senare år i Norrköping.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN